У Києві презентували книгу Павла Романюка про Революцію гідності

У Києві презентували книгу Павла Романюка про Революцію гідності

Фото
Укрінформ
У Києві презентували книгу Павла Романюка «Революція гідності: Чорна меса. Внутрішні і зовнішні загрози 10 літ тому і сьогодні».

Презентація видання, здійсненого у співпраці Міністерства культури та інформаційної політики і державного підприємства «Центр захисту інформаційного простору України» в межах проєкту «Книга для зміцнення національної єдності», відбулась у Медіацентрі Україна - Укрінформ.

У книзі автор, який за майже десять років зібрав чимало інформації про Революцію гідності, ділиться невідомими свідченнями про долі героїв Майдану, вражаючими фактами і подробицями подій, викриває таємні злочини і закулісних персонажів.

Заступник міністра культури та інформаційної політики Тарас Шевченко наголосив, що Революція гідності була переломною подією в українській історії.

Тарас Шевченко

«Для того, щоб не було перекручування української історії, як це робить протягом століть наш північний сусід, що нав’язує свої історичні наративи, фальсифікує факти і намагається показати історію такою, якою вона не була насправді, мають бути такі видання. І навіть, здавалося б, у часи доступу до інформації, коли неможливо щось приховати, Росія все одно змішує події, вкидає свої наративи і втручається у думки і пам’ять людей. Тому в цих умовах ще важливіше доносити правду. І я радий, що і Міністерство культури... змогло підтримати видавництво книги», - сказав він.

Максим Удовиченко

Генеральний директор ДП «Центр захисту інформаційного простору України» Максим Удовиченко зауважив, що книга дуже правдива, змістовна і містить багато невідомих фактів. «Автор висловлює свої думки дуже відверто, інколи це шокує, але я радий, що ці думки залишаться уже і нашим нащадкам. Перший наклад книги - тисяча примірників, я сподіваюсь, що буде згодом більше, тому що цю книгу має прочитати кожен», - зазначив він.

Тетяна Ярошовець

Генеральний директор ГО «Міжнародний інститут українознавчих студій» доктор філософії Тетяна Ярошовець висловила переконання, що саме за такими виданнями майбутні покоління українців вивчатимуть свою історію.

Василь Пазиняк

Автор передмови до книги і безпосередній учасник Революції гідності Василь Пазиняк зазначив, що автор приділив увагу не стільки подіям Майдану, скільки розслідуванню злочинів, що відбулися тоді.

Олександр Тимошенко

Фотожурналіст і учасник Революції гідності Олександр Тимошенко, роботи якого стали ілюстраціями до видання, зазначив, що його фотознімки підтверджують «кожне слово і кожен факт», які подані у книзі. «У цьому виданні є все: імена, розвиток подій, хронологія, підтвердження злочинів», - зауважив він.

Як повідомлялося, у Києві проходить виставка «Земні шляхи Небесної сотні» в пам'ять про загиблих під час Революції гідності.

Фото Руслана Канюки

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-