Майже ₴100 мільйонів із коштів UNITED24 спрямовані на техніку для розмінування

Майже ₴100 мільйонів із коштів UNITED24 спрямовані на техніку для розмінування

Укрінформ
Понад 97 млн грн, що надійшли на рахунок Міністерства економіки для фінансування заходів гуманітарного розмінування в межах платформи UNITED24, спрямують на придбання техніки та обладнання для розмінування.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба Мінекономіки.

Ці кошти будуть розподілені між Держслужбою з надзвичайних ситуацій та Державною спеціальною службою транспорту Таке рішення ухвалила Комісія з питань визначення обсягу коштів для задоволення потреб зі здійснення заходів гумрозмінування під головуванням заступника міністра економіки Ігоря Безкаравайного.

Зокрема, за ці кошти буде частково профінансоване придбання ДССТ машини дистанційного механізованого розмінування важкого типу (аналог MV-10). Техніка була замовлена Державною спеціальною службою транспорту ще торік, дві третини вартості машини – а це понад 49 млн грн - відомство сплатило з бюджетних коштів. Відтак решта вартості буде покрито за рахунок коштів платформи UNITED24.

Також на кошти від UNITED24 Держспецслужба транспорту придбає 400 захисних забрал та 400 захисних фартухів сапера гуманітарного розмінування, що дозволить укомплектувати додаткові підрозділи.

Як зазначив на засіданні комісії представник ДССТ, обладнання планують закупити у вітчизняного виробника.

У свою чергу, ДСНС на кошти UNITED24 придбає два сідельні тягачі для перевезення машин дистанційного механізованого розмінування.

Комісія також задовольнила заявку ДСНС щодо виділення коштів на придбання трьох броньованих піротехнічних машин легкого типу для перевезення вибухонебезпечних предметів.

Під час засідання комісії Безкаравайний запропонував заявникам надалі робити акцент на придбання обладнання вітчизняного виробництва.

«Ми зустрічалися з виробниками, що працюють у цьому напрямку. Від них є пропозиція, є бажання масштабуватися. Держава максимально рішуче налаштована підтримувати вітчизняного виробника, зокрема стимулюванням попиту. Тому закликаємо там, де можливо, купувати українське», - зазначив заступник міністра.

Читайте також: Уряд планує спростити сертифікацію операторів з розмінування - Шмигаль

Як повідомлялось, Президент України Володимир Зеленський у травні минулого року оголосив про запуск в межах платформи на підтримку України UNITED24 окремого напрямку для збору коштів на гуманітарне розмінування.

Раніше комісія розподілила понад 35,5 млн грн, що надійшли на рахунки Мінекономіки для фінансування заходів гуманітарного розмінування з коштів UNITED24. Їх було спрямовано на придбання обладнання для інженерно-саперних розрахунків ДССТ та оперативної піротехнічної машини важкого типу для ДСНС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-