«Нафтопродукти Курченка»: ВАКС узяв під варту одного з організаторів схеми на мільярд

«Нафтопродукти Курченка»: ВАКС узяв під варту одного з організаторів схеми на мільярд

Укрінформ
Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід одному з організаторів схеми заволодіння арештованими нафтопродуктами вартістю майже мільярд гривень – тримання під вартою та понад 300 млн грн застави.

Як передає Укрінформ, про це Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомляє у Телеграмі.

13 лютого слідчий суддя ВАКС підтримав позицію прокурора САП та застосував запобіжний захід підприємцю - одному з організаторів злочинної організації, яка заволоділа нафтопродуктами на загальну суму 967 млн грн, арештованими у справі власника так званої групи компаній «Східно-Європейська паливно-енергетична компанія» (СЄПЕК).

Читайте також: Схема на мільярд: ексдепутата викрили на привласненні нафтопродуктів для армії

Суд частково задовольнив клопотання детективів НАБУ, погоджене прокурором САП, та застосував до указаного підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення 363,360 млн грн застави.

У разі внесення застави на особу буде покладено такі процесуальні обов’язки: прибувати до детектива, прокурора або суду за кожним викликом та вимогою; не відлучатися з м. Києва та Київської області без дозволу детектива, прокурора або суду; повідомляти детектива, прокурора або суд про зміну свого місця проживання.

Також він зобов’язаний утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними, свідками у кримінальному провадженні та іншими особами з приводу повідомленої йому підозри, окрім захисників, детективів, прокурорів, слідчого судді, суду. Він має здати на зберігання до відповідних органів державної влади свій паспорт для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України і в’їзд в Україну, носити електронний засіб контролю.

Читайте також: Вкрадені 1,5 мільярда на закупівлі боєприпасів: суд узяв під варту ексчиновника Міноборони Лієва

Як повідомляв Укрінформ, 12 лютого правоохоронці викрили колишнього народного депутата та його спільників у незаконному привласненні і продажі 97 тисяч тонн конфіскованих державою нафтопродуктів. Імені ні колишнього народного обранця, ні інших фігурантів СБУ не вказала.

Водночас у Фейсбуці ексдепутат Сергій Пашинський повідомив, що із обшуками у справі про передачу «нафтопродуктів Курченка» правоохоронці завітали до його помешкання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-