Вступна кампанія: оприлюднили демонстраційні варіанти тестів НМТ

Вступна кампанія: оприлюднили демонстраційні варіанти тестів НМТ

Укрінформ
Український центр оцінювання якості освіти підготував демонстраційні варіанти предметних тестів - складників національного мультипредметного тесту (НМТ).

Як повідомляють в УЦОЯО, з тестами можна ознайомитися на сайті установи або на платформі «Всеукраїнської школи онлайн», передає Укрінформ.

Зазначається, що предметні тести, надані в окремих PDF-файлах, будуть зручними для тих, у кого повільний інтернет або немає змоги працювати впродовж тривалого часу з комп’ютером або іншим гаджетом. Наприкінці кожного тесту наведено правильні відповіді, тож одразу можна перевірити себе.

Для того, щоб ознайомитися з інтерфейсом онлайнового тестувальника, максимально наближеним до того, який буде на реальному НМТ, потренуватися виконувати завдання, навчитися правильно позначати відповіді на завдання різних форм, в УЦОЯО радять скористатися платформою «Всеукраїнська школа онлайн».

Читайте також: Українськй центр оцінювання якості освіти оприлюднив графік вступу в магістратуру

У розділі «Курси» виберіть навчальний курс для 10-го чи 11-го класу, де перейдіть до вкладки «Демонстраційний варіант НМТ-2024». У цій вкладці натисніть «Переглянути курс», а потім - «Зареєструйтеся», у такий спосіб ви отримаєте повний доступ до курсу для перегляду й виконання тестових завдань.

В УЦОЯО нагадали, що кожен учасник виконуватиме сертифікаційну роботу НМТ в один день у два етапи, кожен з яких триватиме 120 хвилин, з перервою у 20 хвилин. Сертифікаційна робота НМТ міститиме завдання з чотирьох навчальних предметів: обов’язкові - українська мова, математика та історія України, на вибір - українська література, іноземна мова (англійська, іспанська, німецька, французька), біологія, фізика, хімія та географія.

На платформі користувач матиме змогу «скомпонувати» з предметних тестів свій «демонстраційний варіант НМТ-2024» й повправлятися в його виконанні.

Читайте також: В Україні скасували з 2024 року набір вступників для здобуття ступеня молодшого бакалавра

Як під час проходження демонстраційного тесту, так і на реальному тестуванні можна обирати послідовність виконання завдань, за потреби повертатися до того чи того завдання, змінювати варіант відповіді. Під час виконання завдань можна скористатися «Довідковими матеріалами» з математики, фізики та хімії.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство освіти і науки визначило дати проведення національного мультипредметного тесту - з 14 травня до 19 липня.

Для вступу до закладу вищої освіти у 2024 році необхідно буде скласти національний мультипредметний тест із трьох обов'язкових предметів плюс один предмет на вибір.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-