Суд відмовився поновити Фаріон на роботі у Львівській політехніці

Суд відмовився поновити Фаріон на роботі у Львівській політехніці

Укрінформ
Галицький районний суд міста Львова відмовив Ірині Фаріон у поновленні її на посаді професорки кафедри Національного університету «Львівська політехніка» .

Про це йдеться у рішенні Галицького районного суду міста Львова, передає Укрінформ.

«ОСОБА_1 звернулась до суду з позовом до Національного університету «Львівська політехніка» про визнання незаконним та скасування наказу про звільнення. …ОСОБА_1 просить суд поновити її на посаді професора кафедри української мови Інституту гуманітарних наук Національного університету «Львівська політехніка» з 23 листопада 2023 року …суд ухвалив: У задоволенні позову відмовити», - йдеться у рішенні суду.

Зазначається, що Ірина Фаріон мотивувала свою заяву до суду тим, що вона працювала на цій посаді з 1 вересня 2016 року, а 15 листопада 2023 року її було звільнено. Позивач вважає, що таке її звільнення є незаконним, а зазначені накази безпідставними, необґрунтованими та такими, що не ґрунтуються на реальних фактах вчинення нею аморального проступку.

«…встановлено, що підставою для звільнення ОСОБА_1 слугували її висловлювання стосовно російськомовних військовослужбовців Збройних сил України, під час інтерв`ю журналістці ОСОБА_2 (програма «Рандеву» на телевізійному каналі « 5 канал ») від 04 листопада 2023 року. Наведені дії позивача відповідачем кваліфіковано як аморальний проступок», - йдеться у рішенні суду.

За результатами розгляду справи, 7 лютого суд у задоволенні позову відмовив.

Читайте також: Фаріон позивається до «Львівської політехніки» через своє звільнення

«Суд переконаний, що військовослужбовці і їх командири цілком спроможні вирішити це питання самостійно, тим більше, що їх свідомість та громадянська відповідальність у суспільства не викликає жодного сумніву ….За результатами розгляду цієї справи у суду не залишилось сумнівів у тому, що поведінку позивача, а саме її висловлювання, можна охарактеризувати, як аморальний проступок», - зазначається у рішенні.

Як повідомляло агентство, колишню народну депутатку Ірину Фаріон звільнили з посади професорки Національного університету "Львівська політехніка".

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-