Аудит виявив у Державній судовій адміністрації фінансових порушень на ₴430 мільйонів

Аудит виявив у Державній судовій адміністрації фінансових порушень на ₴430 мільйонів

Укрінформ
Державна аудиторська служба в ході фінансового аудиту Державної судової адміністрації виявила неправомірну виплату заробітних плат суддям на суму у понад 430 млн грн.

Про це повідомила пресслужба ДАСУ, передає Укрінформ.

«Держаудитслужба виявила численні порушення під час аудиту Державної судової адміністрації. Зокрема, виявлено, що 374 судді місцевих загальних судів не здійснювали правосуддя, але все одно отримували виплату суддівської винагороди. Вона обійшлася бюджету в понад 430 млн грн», - йдеться в повідомленні.

За даними аудиторів, із загальної кількості лише 110 суддів не здійснювали правосуддя з незалежних від них причин. Частина з них подали документи, але досі не призначені ВККС, частина - мобілізовані.

Ще 9 суддів отримували винагороду попри те, що їх було відсторонено від здійснення правосуддя через притягнення до кримінальної чи дисциплінарної відповідальності. Такі порушники обійшлися бюджету у 6,5 млн грн. Так, суддя Макарівського районного суду Київської області Олексій Тандир, який з травня минулого року перебуває під вартою, отримав за червень-листопад 2023 року майже 400 тис. грн суддівської винагороди.

Читайте також: Аудит виявив на держпідприємстві «Документ» фінансових порушень на 84 мільйони

В ДАСУ наголошують, що перевіркою охоплений період 2021-2022 років та перше півріччя 2023 року діяльності Державної судової адміністрації. Захід з державного фінансового контролю триває.

Як повідомлялося, за результатами перевірок у 2023 році Державною аудиторською службою України, підприємства повернули до держбюджету 6,44 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-