Аудит виявив на держпідприємстві «Документ» фінансових порушень на 84 мільйони

Аудит виявив на держпідприємстві «Документ» фінансових порушень на 84 мільйони

Укрінформ
Державна аудиторська служба за результатами перевірки діяльності ДП «Документ» виявила фінансових порушень на 84 млн грн, із них 15 млн грн пішло на утримання автопарку.

Про це повідомила пресслужба ДАСУ, передає Укрінформ.

«Під час планового аудиту діяльності ДП «Документ» протягом останніх трьох років фахівці Держаудитслужби виявили, що підприємство щорічно витрачає мільйони гривень на утримання власного автопарку та неефективно контролює нещодавно відкриті зарубіжні філії для оформлення закордонних паспортів українцями, які перебувають за межами держави», - йдеться в повідомленні.

Серед порушень аудитори, зокрема, встановили, що держпідприємство залучило до адміністрування Єдиного державного демографічного реєстру та ідентифікації громадян іноземців та осіб без громадянства сторонніх осіб, щодо яких не змогло документально підтвердити оплату послуг на 8,4 млн грн.

Крім того, витрачено зайві кошти на оренду приміщень, які не використовуються та утримання автопарку легкових автівок для адміністративно-управлінського персоналу. Так, у 2023 році підприємство витратило на придбання автомобілів та їх обладнання близько 15,1 млн грн.

Не менше питань в аудиторів постало щодо фінансування нещодавно відкритих за кордоном 6 відокремлених підрозділів для оформлення паспортів українцям, які перебувають за межами держави. Також виявлено факти, коли на роботу до філій брали близьких осіб.

Читайте також: Держаудит виявив у «Центренерго» порушень на 5 мільярдів

Загалом на премії, оплату праці за невідпрацьований час, ремонтні роботи та інші послуги ДП «Документ» зайво витрачено понад 45 млн грн.

За підрахунками ДАСУ, сума неефективного використання коштів на підприємстві сягає близько 84 млн грн.

З огляду на вказане, об’єкту контролю та ДМС, як органу управління, надано рекомендації щодо покращення діяльності державного підприємства. Аудиторський звіт передано до правоохоронних органів.

Фото з сайту mind.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-