Голова СБУ розповів послам G7 про ситуацію з Bihus.Іnfo

Голова СБУ розповів послам G7 про ситуацію з Bihus.Іnfo

Фото
Укрінформ
Голова Служби безпеки Василь Малюк під час зустрічі з послами країн G7 надав відповіді щодо ситуації навколо редакції Bihus.Іnfo і запевнив у готовності захищати свободу слова.

Про це повідомляє пресслужба СБУ, передає Укрінформ.

Як зазначається, посли отримали відповіді щодо ситуації, яка склалася навколо редакції Bihus.Іnfo. За словами Малюка, прийнято кадрові рішення, зокрема – щодо звільнення керівника ДЗНД та переформатування роботи тих підрозділів департаменту, які потребують змін та підсилення.

«Незалежність у роботі ЗМІ має бути забезпечена на 100%. Це той стандарт, який ми маємо високо тримати, особливо під час війни. Я не допущу жодних порушень цього надважливого принципу демократії у діяльності СБУ», – підкреслив він.

Малюк розповів іноземним партнерам про те, який внесок Служба безпеки робить у захист країни, протидіючи зовнішнім і внутрішнім ворогам. Зокрема, про ураження Кримського мосту, витіснення РФ з Чорного моря за допомогою власних унікальних розробок надводних дронів, знищення ворожої воєнної техніки, військових об’єктів та інфраструктури, яка забезпечує російський ВПК, та про інші спецоперації, що змінюють картину війни.

«За майже 2 роки повномасштабної війни понад 930 наших бійців отримали державні нагороди, серед них - 12 героїв України. Бійці СБУ знищили російської бронетехніки вартістю понад на 1 млрд доларів, знищили більше 500 танків. Також ми викрили 47 агентурних мереж ворога за рік. Усі цифри говорять самі за себе», – зазначив голова СБУ.

Він подякував країнам-партнерам за підтримку України. Своєю чергою представники «Групи семи» відзначили високий рівень спецоперацій СБУ і фаховість спецслужби у протидії російській агресії на фронті та проведенні контррозвідувальних заходів.

Голова СБУ відзначив високий рівень взаємодії з партнерськими спецслужбами.

«Війна триває, перед нами стоять чергові випробування. Служба безпеки готує проведення нових спецоперацій. І, сподіваюся, вони будуть успішними», – сказав Малюк.

Читайте також: Стеження за Bihus.Info: голова СБУ заявив, що «дії окремих співробітників викликають обурення»

«Групу семи» під час зустрічі представляли Надзвичайні та Повноважні посли П’єр Франческо Дзадзо (Італія), Гаель Вейсьєр (Франція), Мартін Єґер (Німеччина), Наталка Цмоць (Канада), Кунінорі Мацуда (Японія), а також заступник посла Ніколас Гаррокс (Велика Британія), виконувач обов’язків посла Джеймс Хоуп (США) та Азієр Сантіллан (представник ЄС в Україні).

Як повідомлялось, СБУ використовує в Чорному морі не лише вже відомі морські дрони Sea Baby («Морський малюк»), а й іншу розробку - «Мамай», який на сьогодні є найшвидшим обʼєктом у Чорному морі та здатним розвинути швидкість до 110 кілометрів за годину.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-