Залужний затвердив зміни до правил акредитації журналістів - депутат

Залужний затвердив зміни до правил акредитації журналістів - депутат

Укрінформ
Головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний затвердив зміни до наказу щодо правил акредитації журналістів під час воєнного стану, що стосуються допуску журналістів до лінії фронту.

Про це повідомив народний депутат України, голова комітету ВР з питань свободи слова Ярослав Юрчишин у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Головнокомандувач Збройних Сили України Валерій Залужний затвердив зміни до наказу щодо правил акредитації журналістів під час воєнного стану», - поінформував він.

За його словами, рішення передбачає багато позитивних моментів, які дозволять медійникам ширше висвітлювати війну.

Голова парламентського комітету підкреслив, що саме щодо цього питання до нього не раз зверталися військові кореспонденти.

Юрчишин пояснив, що зміни передбачають, що у «жовтій» зоні акредитованим журналістам дозволяється робота без супроводу в громадських місцях у межах погодженого маршруту.

У «червону» зону акредитовані медійники зможуть отримати доступ лише в супроводі посадових осіб, але тільки як виняток за клопотанням Міністерства оборони України, Генштабу чи командувача угруповання військ.

«Ціль — інформування України та світу про російські злочини», - зауважив політик.

Народний депутат додав, що за власне життя та здоров’я медійник несе відповідальність сам, але в «червоній» зоні працівник медіа буде змушений негайно припинити роботу в разі виникнення ситуації, що загрожує його життю та здоров’ю.

Юрчишин також повідомив, що відтепер акредитація журналістів відбуватиметься на строк до 12 місяців замість шести.

Голова комітету з питань свободи слова підкреслив, що такі зміни є дуже необхідними.

Читайте також: Військові пояснили, чому журналістів не одразу пускають у звільнені міста

«Військкори хочуть і можуть висвітлювати війну ширше, але лінійне військове командування не завжди бачить у цьому потребу. А потреба є. Саме Україна та наші медіа мають задавати тон у висвітленні подій на нашій землі. Саме ми маємо створювати чесну картинку війни з російськими терористами. Це лише початок змін… Це рух у правильному напрямку», - резюмував Юрчишин.

Як повідомлялося, голова комітету ВР з питань свободи слова Ярослав Юрчишин в інтерв’ю Укрінформу анонсував вдосконалення системи акредитації військових журналістів, що передбачали напрацювання більш зрозумілих меж доступу до «червоних», «жовтих», «зелених» зон фронту.

Фото: shutterstock

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-