У Бучі стартував другий етап Всеукраїнської шкільної спортивної ліги «Пліч-о-пліч»

У Бучі стартував другий етап Всеукраїнської шкільної спортивної ліги «Пліч-о-пліч»

Фото
Укрінформ
У Бучанській гімназії №9 пройшло відкриття територіального етапу Всеукраїнської шкільної спортивної ліги «Пліч-о-пліч».

Про це повідомляє Укрінформ.

У гімназії відбувся товариський футзальний матч, участь у якому взяли команди 6 класів - переможців шкільного етапу Бучанської громади.

Загалом зібралося 11 команд із футзалу з усієї Бучанської тергромади, а всього у лізі буде змагатися 31 команда з населених пунктів громади.

Турнір проходить за ініціативи Президента України Володимира Зеленського. Участь в турнірі беруть діти з пʼяти міст та областей - Київ, Львів, Київська, Дніпропетровська та Одеська області.

У Бучі стартував другий етап Всеукраїнської шкільної спортивної ліги «Пліч-о-пліч» / Фото: Євген Котенко, Укрінформ

Серед почесних гостей – начальник Київської ОВА Руслан Кравченко, перший заступник голови КОДА Микола Бойко, заступниця голови КОДА Жанна Осипенко. Також до відкриття приєдналися легендарні футболісти Леонід Буряк, Владислав Ващук, Юрій Мороз, Дмитро Михайленко, Сергій Журба та спортсмени Володимир Товкис й Олексій Адамський. 

Підтримували юних спортсменів і українські виконавці Артем Пивоваров, Roxolana, Маша Данілова, акторка Настя Цимбалару, ведучий Юрій Горбунов, координатор Активних парків – локації здорової України Олег Андрієнко. 

Під час заходу відбувся телеміст: на прямому зв’язку були учасники змагань з Києва, Дніпропетровщини, Одещини та Львівщини, які також провели товариські змагання з баскетболу, спортивного орієнтування, волейболу та черліденгу. 

Після закінчення товариського футзального матчу учасникам команд почесні гості вручили сувенірні м’ячі та нагороди. 

«Вдячний кожному, хто знайшов час і прийшов підтримати дітей! Адже пліч-о-пліч створимо можливості для спільного майбутнього!», — наголосив начальник Київської ОДА Руслан Кравченко. 

Другий етап загальнонаціонального проєкту «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги» триватиме в регіонах до 30 березня. У ньому змагатимуться школи територіальних громад. Загалом до участі у пʼяти видах спорту зареєструвалось 29 055 колективів. Команди, які стануть переможцями в своїх областях, боротимуться за титул чемпіонів України.

Читайте також: Прокудін розповів про відновлення житла на Херсонщині за програмою «Пліч-о-пліч»

«Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги» - щорічні змагання, розроблені за європейським та світовим досвідом. Мета - залучити якомога більше школярів до занять фізкультурою і спортом, сформувати у них лідерські якості, покращити соціальні навички і допомогти знайти нових друзів.

Проєкт активно підтримують зірки українського спорту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-