Суд арештував нерухомість Царьова майже на пів мільярда гривень

Суд арештував нерухомість Царьова майже на пів мільярда гривень

Фото
Укрінформ
Суд за матеріалами Служби безпеки України арештував нерухомість колишнього народного депутата від забороненої «Партії регіонів» Олега Царьова, який причетний до фінансування збройної агресії РФ.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресцентр СБУ.

Йдеться про квартиру у центральній частині Дніпра, земельну ділянку у Київській області, а також два майнові комплекси у тимчасово окупованому Криму. Зокрема це санаторій "Кірова" і музей "Садиба княгині Барятинської", де наразі мешкає Царьов.

Загальна вартість арештованої нерухомості становить майже пів мільярда гривень.

Блокування активів фігуранта дозволить запобігти їх перереєстрації на підставних осіб для уникнення подальшої конфіскації майна, підкреслили в СБУ.

За даними слідства, після захоплення росіянами українського Криму Царьов переоформив свій санаторій відповідно до законодавства РФ.

Таким чином він регулярно сплачує гроші з рекреаційного бізнесу до бюджету країни-агресора у вигляді податків.

Крім того, Царьов уклав договір з підрозділом Росгвардії на монтаж та обслуговування технічних засобів охорони двох кримських об’єктів.

Гроші за такі послуги він сплачує безпосередньо на банківські рахунки окупаційного угруповання РФ, яке дислокується на тимчасово захопленому півострові.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ додатково повідомили Царьову про підозру за ч. 3 ст. 110-2 Кримінального кодексу України (фінансування дій, вчинених з метою зміни меж території або державного кордону України).

Раніше СБУ кваліфікувала злочинні дії фігуранта за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Читайте також: Зеленський увів у дію рішення РНБО про санкції щодо Азарова, Царьова і Табачника

Оскільки зловмисник переховується від правосуддя на тимчасово захопленій території України, тривають комплексні заходи для притягнення його до відповідальності за злочини проти України.

Розслідування проводили співробітники СБУ у Вінницькій та Івано-Франківській областях за процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури.

Як повідомляв Укрінформ, в листопаді 2023 року Царьову повідомили про підозру у фінансуванні Росгвардії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-