Україна має унікальний досвід для розробки методик реабілітації ветеранів - Лапутіна

Україна має унікальний досвід для розробки методик реабілітації ветеранів - Лапутіна

Укрінформ
Україна має унікальний практичний досвід для розробки сучасних методик фізкультурно-спортивної реабілітації ветеранів.

Як передає Укрінформ, на цьому наголосила міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна у своєму виступі на засіданні Конференції трудового колективу Національного університету фізичного виховання і спорту, інформує пресслужба Мінветеранів.

“Такого унікального практичного досвіду фізкультурно-спортивної реабілітації, який має Україна, немає ніде у світі. Адже у нас відбувається широкомасштабна російсько-українська війна, і стільки поранених і травмованих людей, як військових, так, на жаль, і цивільних, немає в жодній країні. Ми маємо унікальний досвід для розробки сучасних методик фізкультурно-спортивної реабілітації – насамперед для наших людей, а далі – для поширення у світі. Ми можемо робити класний український продукт, і ветеранський спорт це доводить”, – сказала Лапутіна.

Вона зазначила, що Мінветеранів активно сприяє розвитку ветеранського спорту в Україні, зокрема всебічно підтримує підготовку та участь Національних збірних команд України у міжнародних змаганнях з адаптивних видів спорту Invictus Games і Warrior Games.

“Ми бачимо, як змінюються учасники наших збірних завдяки правильно організованому процесу тренувань, реабілітації та відновлення, в тому числі й ментальному. Вони досягають фантастичних результатів, і саме методичний супровід для цього дуже важливий”, – сказала очільниця Мінветеранів.

Читайте також: У Черкасах показали види спорту, адаптовані під ветеранів із інвалідністю

Зазначається, що одним із важливих напрямів роботи міністерства також є психологічна реабілітація. Наразі Мінветеранів завершує відбудову Бородянського центру соціально-психологічної реабілітації населення, зруйнованого російськими загарбниками.

“Я дуже вдячна Національному університету фізичного виховання і спорту за співпрацю з профільними кафедрами, як правильно організувати у новому Центрі процес фізкультурно-спортивної реабілітації. Вона також буде елементом психологічної реабілітації для наших ветеранів і ветеранок та їхніх рідних”, – додала Лапутіна.

Як повідомлялося, Міністерство у справах ветеранів України завершує свою роботу над розробкою єдиної методології фізкультурно-спортивної реабілітації ветеранів.

Фото: Міністерство у справах ветеранів

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-