Зеленський хотів би, щоб чоловіки призовного віку повернулися в Україну

Зеленський хотів би, щоб чоловіки призовного віку повернулися в Україну

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський хотів би, щоб чоловіки призовного віку повернулися в Україну, бо це питання справедливості.

Про це він сказав в інтерв'ю німецькому телеканалу ARD, передає Укрінформ.

"Ми б хотіли, щоб люди, які виїхали поза законом і мобілізаційного віку, щоб вони були в Україні. І питання не в тому, що вони усі повинні бути на фронті, бо в нас велика армія. Питання – у справедливості. Люди повинні сплачувати податки, бо ці гроші ми потім віддаємо нашим військовим", – зазначив Зеленський.

За його словами, він не вимагає від Німеччини негайно повернути громадян України призивного віку, оскільки ми живемо у демократичному світі, і для цього потрібне відповідне законодавство.

"Я точно не кричу Шольцу: поверни їх (українських чоловіків мобілізаційного віку – ред.). Тому що ми живемо з вами в демократичному світі. Якщо є людина, яка поза законом знаходиться в іншій державі, то не треба говорити: "Поверни їх" або "Нумо швидко приїжджай", треба, щоб працював закон, і вже відповідно до цього закону компетентні органи мають виконувати свою роботу", – підкреслив Президент.

Читайте також: Мобілізація потребує «цифрових» рішень, щоб ТЦК не ходили вулицями - Зеленський

"Не може Олаф Шольц когось брати та приїжджати з ним. Ми ж захищаємо цінності. Якщо ми говоримо, що ми захищаємо демократії, цінності та свободу, це означає, що і стосовно порушників ми маємо діяти законодавчо, як у цивілізованій країні", – додав він.

Водночас Зеленський закликав європейські країни не узагальнювати питання стосовно українців, які проживають за кордоном, зокрема щодо чоловіків, бо, в цьому питанні надто багато різних деталей.

"Тут дуже багато різних деталей, бо є люди, які виїхали з різних причин і мали законодавчі можливості це зробити. Це люди, які не підпадають під мобілізаційний вік, це студенти, це чоловіки, які виїхали задовго до війни", – пояснив Президент.

Читайте також: В Україні викрили чергову схему незаконного переправлення чоловіків за кордон

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці грудня міністр оборони Рустем Умєров в інтерв’ю німецьким ЗМІ заявив, що Україна хотіла б, щоб усі чоловіки – громадяни України – призовного віку, які наразі перебувають за кордоном, з'явилися на пункти комплектування ЗСУ.

Водночас Президент Володимир Зеленський заявив, що коли порушується питання про повернення чоловіків мобілізаційного віку з-за кордону, то йдеться не обов’язково про фронт, а й про їхню роботу в Україні, сплату податків і таким чином – підтримку військових.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-