ВРП продовжила строк відсторонення чотирьох суддів Київського апеляційного до 25 березня

ВРП продовжила строк відсторонення чотирьох суддів Київського апеляційного до 25 березня

Укрінформ
Вища рада правосуддя продовжила до 25 березня строк тимчасового відсторонення чотирьох суддів Київського апеляційного суду від здійснення правосуддя.

Як передає Укрінформ, про це інформують у ВРП у Фейсбуці.

“Вища рада правосуддя продовжила до 25 березня 2024 року строк тимчасового відсторонення чотирьох суддів Київського апеляційного суду від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності”, - ідеться в повідомленні.

Згідно з порядком денним, ВРП розглядала клопотання Генерального прокурора – керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Олександра Клименка про продовження строку тимчасового відсторонення суддів Київського апеляційного суду Юрія Сливи, Ігоря Паленика, В’ячеслава Дзюбіна та Віктора Глиняного.

Як повідомлялося, у грудні 2023 року Вища рада правосуддя до 30 січня 2024 року відсторонила від здійснення правосуддя суддів Київського апеляційного суду В’ячеслава Дзюбіна, Ігора Паленика, Юрія Сливу та Віктора Глиняного, яких підозрюють в отриманні неправомірної вигоди.

Читайте також: Вища рада правосуддя торік звільнила 325 суддів

Як повідомляв Укрінформ, 29 листопада прокурори САП та детективи НАБУ викрили чотирьох суддів Київського апеляційного суду на одержанні 35 тисяч доларів. Їм повідомили про підозру за ч. 3 ст. 28, ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України.

4 грудня Вища рада правосуддя дала згоду на тримання під вартою чотирьох суддів Київського апеляційного суду - В’ячеслава Дзюбіна, Ігоря Паленика, Віктора Глиняного і Юрія Сливи.

На сьогодні усі четверо підозрюваних суддів відсторонені від здійснення правосуддя.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-