У Страсбурзі відкрили виставку «Щоденники війни: непочуті голоси українських дітей»

У Страсбурзі відкрили виставку «Щоденники війни: непочуті голоси українських дітей»

Фото
Укрінформ
Під час зимової сесії Парламентської асамблеї Ради Європи за підтримки Міністерства закордонних справ України відкрилася виставка «Щоденники війни: непочуті голоси українських дітей».

Про це зовнішньополітичне відомство України повідомило у Фейсбуці, передає Укрінформ.

На виставці, відкритій 23 січня у Страсбурзі, представлені історії, дитячі щоденники, нотатки, малюнки та особисті речі українських дітей з різних куточків України: Донеччини, Харківщини, Херсонщини та Київщини.

Її мета - привернути увагу міжнародної спільноти до проблеми емоційного стану української молоді, яка стала свідком війни, та створити надійну платформу для дітей, завдяки якій їх унікальні історії про пережиті випробування будуть почутими.

Читайте також: У Європарламенті відкрили виставку болгарської художниці про Голодомор

Експозиція триватиме до 25 січня і потім подорожуватиме столицями Європи та світу.

МЗС України зазначило, що проєкт реалізується за підтримки благодійного Фонду «Діти Героїв», благодійного фонду «Голоси дітей», платформи «Тю». Основні медіапартнери: Суспільне Новини і Суспільне Культура.

Як повідомляв Укрінформ, в Офісі уповноваженого ВР із прав людини впевнені, що питання депортації дітей має стати частиною концепції перехідного правосуддя, яку Україна мала би ухвалити.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-