Для українських учнів та вчителів запустили «Коаліцію девайсів» - Зеленська

Для українських учнів та вчителів запустили «Коаліцію девайсів» - Зеленська

Укрінформ
Міністерство освіти і науки, Міністерство цифрової трансформації та Фундація Олени Зеленської запустили "Коаліцію девайсів" для українських учнів і вчителів.

Про це повідомила уТелеграмі перша леді України Олена Зеленська, зазначивши, що цю коаліцію презентували напередодні у Лондоні в межах освітньої конференції Bett UK 2024, передає Укрінформ.

"Фундація разом із міністерствами освіти та цифрової трансформації України запустили Коаліцію девайсів. Її презентували напередодні в Лондоні в межах освітньої конференції Bett UK 2024", - розповіла Зеленська.

За її словами, сьогодні в Україні зростає ціле покоління, яке не знає, як це – ходити до школи та спілкуватися з однокласниками. Йдеться про майже 2 мільйони українських дітей, які через війну вимушені навчатися онлайн.

"Безпека дітей – наш основний пріоритет. Однак, окрім неї, ми прагнемо дати їм майбутнє. Можливості й перспективу. Тож хочемо зробити те, що досі, певно, ніхто не робив у світі: забезпечити дистанційну освіту дітям цілої країни попри війну", - сказала перша леді.

Вона зазначила, що для цього потрібні ґаджети як учням, так і вчителям.

Перша леді поінформувала, що її Фундація за підтримки іноземних партнерів уже зібрала й передала для навчання близько 50 тисяч ноутбуків і планшетів. Та щоб закрити потребу, необхідно об’єднати більше ініціатив у цьому напрямі.

На цей рік, розповіла Зеленська, у коаліції амбітна мета – забезпечити майже 100 тисяч українських дітей та щонайменше 30 тисяч учителів ґаджетами для онлайн-освіти. "І це – критична потреба вже сьогодні, зараз. Бо це планшети й ноутбуки для дітей вразливих категорій у регіонах, де уроки проводять здебільшого дистанційно", - зауважила перша леді.

Читайте також: Україна оголосила міжнародний конкурс на кращий типовий проєкт нової школи

Вона повідомила, що ще під час заходу було отримано перший результат. Понад 50 тисяч ґаджетів українським школярам пообіцяли надати Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ), Education Cannot Wait, Міністерство економіки та інновацій Литви та Японське агентство міжнародного співробітництва (JICA).

Зеленська виставила вдячність партнерам за довіру, підкресливши, що разом із коаліцією продовжуватиме рятувати освіту українських дітей.

Як повідомляв Укрінформ, за даними міністра освіти і науки Оксена Лісового, в Україні гаджетів для навчання потребують понад 300 тисяч дітей вразливих категорій і понад 60 тисяч учителів.

Фото: Телеграм/Олена Зеленська 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-