Суд продовжив запобіжний захід митрополиту УПЦ МП Павлу до 23 березня

Суд продовжив запобіжний захід митрополиту УПЦ МП Павлу до 23 березня

Укрінформ
Печерський районний суд Києва продовжив на два місяці строк дії обов'язків митрополиту Української православної церкви Московського патріархату Павлу.

Як передає Укрінформ, про це Київська обласна прокуратура повідомила у Телеграмі.

"За клопотанням прокуратури Печерським районним судом Києва продовжено до 23 березня строк дії обов'язків екснаміснику Києво-Печерської Лаври”, - ідеться у повідомленні.

Зокрема він зобов’язаний не відлучатися з місця проживання без дозволу суду, з'являтись за викликом до суду, не спілкуватися з потерпілими і свідками, носити електронний засіб контролю.

Читайте також: Підсанкційному митрополиту УПЦ МП Поворознюку заочно оголосили підозру

Як повідомляв Укрінформ, Служба безпеки України оголосила колишньому настоятелю Києво-Печерської лаври підозру у виправдовуванні і запереченні збройної агресії Російської Федерації проти України (ст. 161 Кримінального кодексу), а також порушенні рівноправності громадян залежно від їхньої расової, національної і регіональної належності (ст. 436-2 ККУ).

1 квітня 2023 року Шевченківський районний суд Києва обрав митрополиту Павлу запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. У травні домашній арешт продовжили ще на 30 діб.

14 липня суд обрав митрополиту запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави в розмірі понад 33 млн грн.

У жовтні СБУ повідомила про завершення та передачу до Печерського райсуду обвинувального акту щодо колишнього настоятеля Києво-Печерської лаври Павла.

У листопаді Печерський районний суд Києва під час підготовчого судового засідання у справі митрополита УПЦ Павла продовжив на 60 діб до 29 січня 2024 року, строк дії обов'язків для нього.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-