Підсанкційному митрополиту УПЦ МП Поворознюку заочно оголосили підозру

Підсанкційному митрополиту УПЦ МП Поворознюку заочно оголосили підозру

Укрінформ
Служба безпеки України зібрала доказову базу на підсанкційного митрополита Луганської єпархії УПЦ МП Василя Поворознюка, який співпрацює з російськими загарбниками на тимчасово захопленій території Луганської області.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресцентр Служби безпеки України.

За даними слідства, у вересні 2022 року клірик прибув до Кремля для участі у церемонії так званого «приєднання» тимчасово захоплених регіонів України до складу РФ.

Там він підтримав агресивну війну Росії проти України та захоплення частини території, у тому числі Луганщини.

У травні того ж року Поворознюк був на засіданні «круглого столу», який проводили у Луганську під керівництвом гауляйтера Леоніда Пасічника.

Тоді під камери російських телеканалів Поворознюк спільно з радником глави Чечні Рамзана Кадирова виступив за прийняття так званої «резолюції», де поширювали фейки про українських воїнів та ситуацію на фронті.

Крім того, у ході численних інтерв’ю для кремлівських пропагандистів фігурант героїзував російських загарбників та закликав до продовження війни проти України.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили Поворознюку про підозру за ч. 1 ст. 111-2 Кримінального кодексу України (пособництво державі-агресору).

Читайте також: Нічний арешт і браслет: митрополиту УПЦ МП на Черкащині пом'якшили запобіжний захід

Раніше за поданням СБУ Рада національної безпеки і оборони України застосувала до нього санкції.

Оскільки клірик переховується від правосуддя на тимчасово захопленій території Луганщини, тривають комплексні заходи для притягнення його до відповідальності.

Як повідомляв Укрінформ, 11 грудня 2022 року Президент Володимир Зеленський затвердив санкції проти ряду представників УПЦ МП, які ухвалила Рада національної безпеки і оборони. Зокрема санкції були введені щодо митрополита Луганського і Алчевського УПЦ МП Василя Поворознюка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-