Авіатроща у Броварах: МВС продовжує цикл документальних короткометражок про загиблих

Авіатроща у Броварах: МВС продовжує цикл документальних короткометражок про загиблих

Відео
Укрінформ
Міністерство внутрішніх справ України продовжує документальний проєкт до річниці авіакатастрофи у Броварах "Борт 54", в якому розповідає про усіх жертв трагедії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє МВС.

В авіатрощі, яка трапилась 18 січня 2023 року в Броварах під Києвом, загинув весь екіпаж гелікоптера, що належав спеціальному авіаційному загону Державної служби з надзвичайних ситуацій України.

Це Олександр Василенко – командир повітряного судна, досвідчений інструктор авіаційної ескадрильї спеціального призначення на вертольотах. Василенко працював у миротворчих місіях ООН в Ліберії, брав участь в АТО.

Також на борту були Костянтин Коваленко, пілот авіаційної ескадрильї спеціального призначення на вертольотах, та Іван Касьянов – бортовий механік авіаційної ескадрильї спеціального призначення на вертольотах, прапорщик служби цивільного захисту.

Згадує мати Касьянова: “Ваня мріяв небом. Саме для цього пішов на службу в ДСНС, отримав другу вищу освіту, щоб в подальшому літати бортовим механіком. Небо було його справжнім захопленням".

Авіакатастрофа, яка сталася 18 січня 2023 року, забрала життя ще й чотирьох жителів Броварів. Серед них – 5-річна дівчинка та її матір, які перебували у дитсадку.

Більше про історії загиблих пілотів ДСНС та жителів Броварів можна дізнатися у пам’ятному інтерв’ю з циклу серій "Борт 54".

Читайте також: Авіакатастрофа у Броварах: у Києві відкрили дошку двом поліцейським

Як повідомляв Укрінформ, 18 січня 2023 року у Броварах біля дитсадка "Джерельце" та житлової багатоповерхівки впав гелікоптер Державної служби з надзвичайних ситуацій, унаслідок чого спалахнула пожежа.

На борту гелікоптера перебувало керівництво Міністерства внутрішніх справ України, зокрема очільник відомства Денис Монастирський та його перший заступник Євгеній Єнін.

Унаслідок авіатрощі загинули 14 людей – екіпаж і всі пасажири гелікоптера, а також дитина й дорослі цивільні.

Наприкінці листопада 2023 року ДБР заявило про завершення слідства у справі про катастрофу гелікоптера.

10 січня МВС запустило цикл короткометражних документальних фільмів “Борт 54” у пам'ять про загиблих.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-