Зеленська обговорила з новим головою представництва ЮНІСЕФ в Україні проєкти фонду

Зеленська обговорила з новим головою представництва ЮНІСЕФ в Україні проєкти фонду

Укрінформ
Дружина Президента Олена Зеленська обговорила з новим головою Представництва ЮНІСЕФ в Україні Муніром Мамедзаде проєкти фонду в Україні.

Як передає Укрінформ, про це Зеленська повідомила у Телеграмі.

«Не знайдеться такого гуманітарного напряму, де поряд з Україною не було б ЮНІСЕФ. Дитячий фонд ООН – наш надійний партнер багато років, а під час російського вторгнення ми не лише не припинили, а й значно розширили наші спільні проєкти. Бо всі вони присвячені якості життя й відновленню українців», - зазначила Зеленська.

Зокрема, ЮНІСЕФ підтримує Всеукраїнську програму ментального здоров’я «Ти як?», навчає медиків психологічної допомоги дітям за міжнародною програмою mhGAP. Допомагає поширювати психологічну обізнаність серед батьків, учителів і самих дітей.

Також фонд бере участь у реформі шкільного харчування, у межах якої є завдання нагодувати учнів водночас якісно, корисно й смачно, а також навчити дітей та їхніх батьків дбати про власне здорове майбутнє.

ЮНІСЕФ підтримує Координаційний центр з питань розвитку сімейних форм виховання. Разом із Фундацією Олени Зеленської фонд долучається до допомоги великим прийомним родинам.

«У 2023 році ЮНІСЕФ став офіційним партнером третього Саміту перших леді та джентльменів Summit of First Ladies and Gentlemen, зокрема панелі, присвяченої темі ментального здоров’я та підліткам. Сподіваюся, що й наступний Саміт ми зможемо організувати разом», - підкреслила Зеленська.

Читайте також: Фундація Зеленської співпрацює з меценатами із 25 країн для допомоги українцям

Перша леді висловила вдячність Мамедзаде та його організації, що «в цей важкий час оборони від агресора вони з Україною, щоб підтримати та вберегти наших дітей і дорослих».

Як повідомляв Укрінформ, Фундація Олени Зеленської нині співпрацює з меценатами з 25 країн світу, що забезпечує потужну гуманітарну допомогу сотням тисяч українців у 19 регіонах України.

Фото: Телеграм Олени Зеленської

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-