Фундація Зеленської співпрацює з меценатами із 25 країн для допомоги українцям

Фундація Зеленської співпрацює з меценатами із 25 країн для допомоги українцям

Відео
Укрінформ
Фундація Олени Зеленської нині співпрацює з меценатами з 25 країн світу, що забезпечує потужну гуманітарну допомогу сотням тисяч українців у 19 регіонах України.

Про це перша леді України повідомила у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Рік випробувань, але й рік допомоги. Українців у непростому 2023-му дієво підтримували наші численні друзі по всьому світу», - зазначила Зеленська.

Провідником і представником меценатів на гуманітарному шляху стала Фундація першої леді України Олени Зеленської, котра була спеціально створена для того, щоб небайдужі з різних куточків світу могли долучитися до відбудови зруйнованого агресором нормального життя в Україні.

За словами дружини Президента, насамперед допомога від благодійників та Фундації спрямовується на сферу охорони здоров’я, освіти, житла, тобто «усіх тих базових потреб, на яких тримається стійкість будь-якої людини й країни».

«Нині співпрацюємо з меценатами вже з 25 країн світу – це забезпечило потужну гуманітарну допомогу сотням тисяч українців у 19 наших регіонах», - поінформувала Зеленська.

Вона зазначила, що у 2023 році Фундація допомогла кожній третій великій прийомній родині (виховують від 5 до 10 дітей, позбавлених батьківської опіки). Також почалось зведення перших 14 будинків для тих родин, чиї домівки зруйновані внаслідок бойових дій.

Також перша леді організувала відпочинок у Карпатах для 1400 прийомних дітей і батьків із таких сімей.

Окрім того, в освітній галузі було забезпечено ґаджетами для дистанційного навчання понад 30 тисяч учителів та учнів у прифронтових регіонах.

Дружина Президента поінформувала, що вже розпочато облаштування укриттів у школах і садочках Чернігівщини та Полтавщини.

Своєю чергою у сфері охорони здоров’я було залучено кошти на відбудову центральної лікарні в місті Чугуєві та розпочато підготовчий етап комплексної відбудови опорної лікарні в Ізюмі на Харківщині.

«За підтримки Фундації Міністерство охорони здоров’я України отримало 23 евакуаційних швидких для прифронтових регіонів. Загалом Фундація передасть 50 таких авто», - наголосила Зеленська.

Вона також поінформувала, що до свят Фундація реалізувала проєкт «Різдво на порозі», у якому всі 3100 прийомних родин в Україні, де виховується понад 13 тисяч дітей, одночасно отримали святкові подарунки.

Читайте також: Олена Зеленська отримала відзнаку МЗС «Почесний амбасадор 2023»

Перша леді висловила слова вдячності усім партнерам «за кожен цей пункт і кожну його складову, бо за цифрами – людські долі, які змінюються на краще з кожним донатом. Надії, які втіляться завдяки небайдужості».

«Тож це не лише підсумки року, що минув: ці та інші проєкти йдуть із нами й у новий рік. Щоб разом допомагати, підтримувати та відстоювати не лише Україну, а й людяний світ, у якому хочеться жити», - резюмувала дружина Президента.

Як повідомляв Укрінформ, перша леді України Олена Зеленська переконана, що реформа шкільного харчування під час війни набула особливого значення, оскільки вона стала формою захисту українських дітей і піклування про їхнє сьогодення, затьмарене російською агресією.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-