Місія ООН цьогоріч зосередиться на допомозі українцям поблизу лінії фронту

Місія ООН цьогоріч зосередиться на допомозі українцям поблизу лінії фронту

Ексклюзив
Укрінформ
У 2024 році Місія ООН зосередиться на наданні допомоги українцям, які живуть поблизу лінії фронту, і залучить багатьох інших діячів, особливо колег з інших агентств ООН, щоб доповнити ці зусилля та допомогти людям із відновленням.

Про це заявив речник Управління ООН з координації гуманітарних справ Савіано Абреу в інтерв’ю Укрінформу.

Він поінформував, що у 2023 році його Офіс ставив собі за мету підтримати 11 мільйонів українців, зосередившись переважно на найбільш незахищених верствах і координуючись з урядом України.

Відтак, майже 7,9 мільйона людей отримали медичну допомогу ліками; приблизно така ж кількість - отримали воду та засоби для підтримки гігієни в рамках гуманітарного реагування ООН.

«Близько 5 мільйонів людей отримують нашу продовольчу допомогу. В основному, в прифронтових районах, де ситуація найгірша, а також переселенці в інших частинах України, в тому числі на Заході. Крім того, надається фінансова підтримка: цього року грошову виплати отримали близько 4 мільйонів людей», - відзначив речник.

Читайте також: Понад 14 мільйонів українців потребують гуманітарної допомоги - ООН

За його словами, у 2023 році гуманітарне реагування ООН допомагало 8,5 мільйона українців із фокусом на найбільш незахищених верствах населення.

«Кількість людей, яких ми хочемо охопити допомогою, трохи зменшиться у порівнянні з 2023 роком до 8,5 млн людей. Це не означає, що потреби зменшуються, але це інший рівень їх гостроти. Ми зосереджуємося лише на найбільш вразливих верствах людей», - пояснив він.

Як повідомляв Укрінформ, речник Управління ООН з координації гуманітарних справ заявив, що Місія ООН отримала 3 мільярди доларів для гуманітарного реагування в Україні в 2023 році. Планується аналогічний рівень фінансування в 2024 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-