Спецслужби України і Молдови знешкодили угруповання, яке вивозило ухилянтів

Спецслужби України і Молдови знешкодили угруповання, яке вивозило ухилянтів

Відео
Укрінформ
Контррозвідка СБУ спільно із Національною поліцією України та Службою інформації та безпеки Республіки Молдова нейтралізувала міжнародне злочинне угруповання, яке незаконно переправляло українських громадян призовного віку за межі держави.

Про це повідомляє СБУ, передає Укрінформ.

За даними слідства, злочинне угруповання організували двоє мешканців невизнаного Придністров’я, які мають українські та молдовські паспорти, а також перебувають у полі зору російських спецслужб. До створення каналу нелегальної міграції вони залучили спільників з Молдови та України.

Фігуранти створили декілька Телеграм-каналів, де за гроші пропонували сприяння у втечі від мобілізації. Для ухилянтів це коштувало до 5 тис. американських доларів, залежно від терміновості виїзду. Щоб приховати незаконні прибутки, учасники банди вимагали від «клієнтів» розраховуватись через криптогаманці.

За інформацією спецслужби, маршрут нелегального «трафіку» пролягав з території Одеської області до самопроголошеного Придністров’я і далі на територію Молдови. Зловмисники підвозили «клієнтів» до кордону із невизнаним Придністров’ям, а далі проводили їх лісовими стежками поза контрольно-пропускними пунктами.

Під час спільної спецоперації правоохоронці затримали у Молдові двох учасників банди, які супроводжували групи ухилянтів. Ще двох фігурантів викрито в Одесі, коли вони готували до відправлення за кордон нову групу.

Читайте також: «Липові» відрядження для депутатів-ухилянтів: від посади відсторонили чиновника КМВА

Всім учасникам угруповання планується повідомити про підозру за ч. 2 ст. 332 Кримінального кодексу України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України).

Як повідомлялось, в Одеській області затримали іноземця, який під виглядом таксиста за гроші доставляв чоловіків призовного віку до кордону з Молдовою та надавав поради щодо його перетину.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-