САП цьогоріч скерувала до суду понад 100 справ про корупцію високопосадовців

САП цьогоріч скерувала до суду понад 100 справ про корупцію високопосадовців

Укрінформ
Спеціальна антикорупційна прокуратура за 2023 рік спрямувала до суду понад 100 кримінальних проваджень про корупцію серед колишніх та чинних високопосадовців, суддів, депутатів та керівників підприємств.

Як передає Укрінформ, про це САП повідомляє у Фейсбуці.

«За результатами діяльності прокурорів САП та детективів НАБУ у 2023 році до суду скеровано понад 100 кримінальних проваджень у топ-корупційних справах», - ідеться в повідомленні.

Керівник САП Олександр Клименко зазначив, що це майже вдвічі більше, ніж минулого року, «та найбільший річний результат за весь період існування антикорупційних органів».

Він підкреслив, що кроки з посилення інституційної спроможності САП дають результат уже сьогодні і сприятимуть посиленню боротьби з корупцією на найвищому рівні в майбутньому.

Читайте також: НАЗК чекає напливу декларацій із корупційними ризиками наприкінці січня

За словами очільника САП, «робота прокурорів та детективів не зупиняється та до кінця поточного року планується скерування до суду ще кількох обвинувальних актів».

Як повідомляв Укрінформ, у грудні САП та НАБУ оголосили підозру ще одному учаснику злочинного угрупування, очолюваного колишнім головою Фонду держмайна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-