Із початку року в перетині кордону відмовили понад 45 тисячам українців

Із початку року в перетині кордону відмовили понад 45 тисячам українців

Ексклюзив
Укрінформ
У 2023 році в перетині державного кордону відмовлено більш ніж 45 тис. українців.

Про це повідомив в ексклюзивному коментарі кореспонденту Укрінформу речник Держприкордонслужби Андрій Демченко.

«За 11 місяців у перетині державного кордону відмовлено більше 45 тисячам громадян України. Основна категорія – це чоловіки, які не підпадали під умови пропуску. У цьому списку є і держслужбовці», - сказав речник.

За його словами, станом на сьогодні, 2 тисячі 300 осіб з категорії держслужби або за певними посадами, які прописані в правилах перетину кордону, отримали відмову.

Читайте також: У чергах на кордонах України - понад 5600 вантажівок

Демченко зауважив, що прикордонники щодня відмовляють 100-120 особам на виїзд з України. Це стосується і тих, хто слідує за системою «Шлях» як водії.

Речник уточнив, що прикордонники часто стикаються з тим, що особи, сподіваючись на наявність даних про них у системі «Шлях», не дотримуються основної мети поїздки, прописаної у документах. Крім того, були випадки, коли особи, які слідували як водії, навіть не мали водійського посвідчення.

За словами Демченка, прикордонна служба веде активну роботу з викриття осіб, які спеціалізуються на переправленні ухилянтів.

Так, з початку дії воєнного стану викрито 340 протиправних груп у складі понад 930 осіб, які за кошти обіцяли і намагались переправити чоловіків через кордон.

Читайте також: Понад двом тисячам посадовців цьогоріч відмовили у перетині кордону

Як повідомлялося, від 24 лютого 2022 року зафіксовані 24 випадки загибелі військовозобов'язаних чоловіків, які намагалися незаконно перетнути кордон. Із них 19 потонули, переправляючись через Тису, ще 5 загинули, долаючи засніжені високогір'я.

Фото: ДПСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-