У РФ під «тимчасову опіку» передали щонайменше 380 українських дітей - Лубінець

У РФ під «тимчасову опіку» передали щонайменше 380 українських дітей - Лубінець

Ексклюзив
Укрінформ
У Росії під так звану "тимчасову опіку" наразі передано 380 українських дітей.

Про це уповноважений ВР із прав людини Дмитро Лубінець заявив у інтерв'ю Укрінформу.

"За моєю інформацією, щонайменше 380 українських дітей (у РФ - ред.) були передані під так названу "тимчасову опіку", хоча я називаю це всиновленням", - сказав він.

За його словами, у Росії процес незаконного всиновлення українських дітей розгорнутий максимально масштабно. "Вони намагаються одразу помістити українських дітей у російські сім'ї", - зазначив омбудсмен.

Лубінець заявив, що наразі є офіційно встановлений факт усиновлення у РФ української дитини – коли депутат Держдуми Сергій Миронов офіційно вдочерив українську дівчинку - Маргариту Прокопенко, а потім змінив її документи.

"Маргарита перетворилася на "Марину", їй змінили й прізвище. Хоча це навіть не всиновлення, бо вони навіть свою процедуру порушили – просто переписали дитині свідоцтво про народження та визнали, що це нібито їхня дитина, що вона нібито завжди була їхньою", - поінформував уповноважений із прав людини.

Читайте також: Лубінець сподівається, що МКС арештує російського політика, який вдочерив викрадену в Україні дитину

За його даними, цей випадок не є поодиноким, просто про багато випадків українська влада зараз публічно не може сказати, принаймні поки.

Як повідомлялося, голова партії "Справедлива Росія – За правду" Сергій Миронов таємно удочерив викрадену під час окупації Херсонської області російськими військами 10-місячну дівчинку та змінив їй ім'я і громадянство.

За даними ЗМІ, із Маргарити Прокопенко ця дівчинка після зміни імені і громадянства "стала" росіянкою Мариною Мироновою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-