У штаб-квартирі НАТО прикрасили ялинку копією півника з Бородянки

У штаб-квартирі НАТО прикрасили ялинку копією півника з Бородянки

Фото
Укрінформ
Місія України при НАТО показала, як у штаб-квартирі Альянсу виглядає ялинка, яку прикрасили копією півника з Бородянки.

Як передає Укрінформ, відповідну світлину місія оприлюднила в соцмережі Х.

«Різдвяна ялинка в штаб-квартирі НАТО прикрашена іграшковим півником, який символізує стійкість України. Новорічна іграшка – у вигляді відомого бородянського півника, який пережив російські бомбардування», – йдеться у дописі.

Зазначається, що посол України при НАТО Наталія Галібаренко передала копію півника з Бородянки заступниці генсека Альянсу з питань публічної дипломатії Марі-Досі Безансено.

Раніше члени Європейської комісії отримали незвичайний різдвяний подарунок від України – прикрасу для ялинки у вигляді півника з Бородянки.

Вціліла кухонна шафка на стіні вщент зруйнованої бомбою багатоповерхівки у Бородянці на Київщині стала одним із символів стійкості українців. У шафці збереглося все: порцеляновий посуд, сувеніри, навіть керамічна декоративна посудина для напоїв у вигляді півника, виготовленою у 1960-х роках майстрами художньої кераміки із Василькова Валерієм та Надією Протор’євими.

Читайте також: У Києві запалили вогні на головній ялинці країни

Цей елемент кухонного інтер’єру став легендою завдяки світлині київської фотокореспондентки Єлизавети Серватинської. Світлина з кухонною шафою з Бородянки облетіла весь світ.

Фото: @UKRinNATO

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-