У Молдові затримали українця, який ошукав місцевих бізнесменів на мільйон євро

У Молдові затримали українця, який ошукав місцевих бізнесменів на мільйон євро

Відео
Укрінформ
У Молдові затримали 39-річного громадянина України, якого в країні розшукували за звинуваченням у шахрайстві. Збитки від його діянь становили понад 1 млн євро.

Про це повідомляє Newsmaker, передає Укрінформ. 

За даними слідства, після скоєння кількох злочинів на території України, чоловік втік до Ізраїлю, а потім на кілька років приїхав до Молдови. В країні він представлявся успішним і процвітаючим у різних сферах бізнесменом і проникав у ділові кола та клуби. Він пропонував бізнесменам привабливі угоди, але після вкладення грошей говорив, що угода не вдалася, а гроші не повертав.

Під час розслідування слідчі МВС спільно з прокуратурою Кишинева змогли встановити особу одного з постраждалих від дій шахрая. 39-річний чоловік розповів правоохоронцям, що підозрюваний взяв у нього 50 тис. дол. під приводом вкладення грошей у вигідну угоду купівлю зернових і реалізацію в Болгарії. Однак після закінчення двотижневого терміну і навіть більш ніж через рік обіцяні кожні два тижні 10% і вкладені гроші підозрюваний не повернув.

Читайте також: У Польщі затримали українця та двох грузинів - допомагали нелегалам на кордоні з Білоруссю

Поки що підозрюваного у злочинах українця затримали на 72 години.

Згідно з чинним законодавством, винному в такому злочині загрожує позбавлення волі на строк від 7 до 10 років.

Як повідомляв Укрінформ, у варшавському аеропорту «Модлін» затримали українця, який у підручному багажі намагався перевезти до Іспанії світлошумову гранату і 15 бойових набоїв.

Фото: politia.md

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-