Папа Римський закликав не забувати молитися за мир, особливо в Україні

Папа Римський закликав не забувати молитися за мир, особливо в Україні

Укрінформ
Папа Римський Франциск під час загальної аудієнції у середу закликав до молитви за народи, що страждають від війни, зокрема в Україні.

Як передає Укрінформ із посиланням на Vatican News, з відповідним закликом понтифік виступив наприкінці зустрічі з прочанами у Ватикані.

«Не забуваймо молитися про дар миру для народів, які страждають через війну, в особливий спосіб для багатостраждальної України, і для Ізраїлю та Палестини», – сказав Папа Франциск, перед тим як скерувати до всіх своє благословення.

Трохи раніше, перед тим, як привітати італомовних паломників, Святіший Отець звернувся із окремим закликом до гуманітарного припинення вогню в Газі. «Я далі з великим занепокоєнням і болем стежу за конфліктом в Ізраїлі та Палестині. Поновлюю свій заклик до негайного гуманітарного припинення вогню: там багато страждань. Заохочую всі залучені сторони відновити переговори і прошу всіх взяти на себе термінове зобов'язання доставити гуманітарну допомогу населенню Гази, яке перебуває на межі виживання і насправді дуже її потребує», – наголосив Папа Римський.

Читайте також: Папа Римський закликав молитися за народи України, Ізраїлю та Палестини

Він також закликав до негайного звільнення всіх заручників.

Як повідомляв Укрінформ, у Римі 9-річний Роман Олексів зі Львова, який внаслідок ракетного удару у Вінниці, в липні 2022 року, втратив маму та отримав численні опіки, зустрівся з Папою Франциском.

Фото: www.vaticannews.va

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-