Двоє фігурантів у справі Нацкінематеки перерахують понад ₴40 мільйонів на ЗСУ

Двоє фігурантів у справі Нацкінематеки перерахують понад ₴40 мільйонів на ЗСУ

Укрінформ
ВАКС затвердив угоду з двома фігурантами справи щодо незаконного завлодіння будівлями ДП "Національна кінематека України”, яким призначили покарання 5 і 3 роки позбавлення волі з іспитовим строком - вони перерахують 40,260 млн грн у Фонд United 24 на проєкт “Армія дронів”.

Як передає Укрінформ, про спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомляє у Фейсбуці.

“7 грудня ВАКС затвердив угоду про визнання винуватості, укладену між прокурором САП та двома особами, бенефіціарним власником низки товариств (який є одним з організатором злочину) та колишнім першим заступником директора ДП “Національна кінематека України. Відповідно до угоди кошти обвинувачених у сумі 40,260 млн грн будуть перераховані у Фонд United 24 на спільний проєкт Генерального штабу Збройних сил України, Держспецзв'язку та Міністерства цифрової трансформації - “Армія дронів”, - ідеться у повідомленні. 

Також особи зобов'язуються надати викривальні покази стосовно усіх причетних до злочину осіб.

За вироком суду бенефіціарного власника низки товариств та колишнього першого заступника директора ДП “Національна кінематека України” визнано винуватими у придбанні за заниженою ціною нерухомості держпідприємства, а саме 14 будівель та споруд на околиці Києва, ринкова вартість яких становить майже 42 млн грн. 

Одного з організаторів злочину визнано винуватим у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 28 - ч. 2 ст. 364, ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 28 - ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 28 - ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України та призначено покарання у виді 5 років позбавлення волі з іспитовим строком три роки.

Колишнього першого заступника директора держпідприємства - за ч. 2 ст. 28 - ч. 2 ст. 364 КК України та призначено покарання 4 років позбавлення волі з іспитовим строком три роки. 

Читайте також: «Армія дронів» за тиждень знищила 132 одиниці російської техніки

Крім того, особи позбавленні права обіймати посади, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно господарських функцій строком на 3 роки та мають сплатити по 17 тис. грн штрафу кожний.

Досудове розслідування щодо інших 5 осіб, серед який ще один організатор злочину, заступниця міністра культури України (2014-2019 рр.) та начальник управління Міністерства культури України (2017-2020 рр.), триває. 

Завдяки САП та НАБУ указане майно повернуто у власність держпідприємства “Національна кінематека України”.

Як повідомляв Укрінформ, Національне антикорупційне бюро і САП повідомили сімом особам про підозру у заволодінні нерухомістю держпідприємства "Національна кінематека України".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-