Результати радіодиктанту-2023: на перевірку надійшло майже 20 тисяч текстів

Результати радіодиктанту-2023: на перевірку надійшло майже 20 тисяч текстів

Укрінформ
Цього року на перевірку радіодиктанти надіслали майже 20 тисяч людей, зокрема військові та жителі тимчасово окупованих територій.

Про це повідомила виконавчий продюсер Українського радіо, координатор Радіодиктанту національної єдності Юлія Шелудько під час оголошення результатів Радіодиктанту національної єдності-2023 у Медіацентрі Україна – Укрінформ.

«Цього року на перевірку свої тексти радіодиктанту надіслало майже 20 тисяч людей. Паперових листів було близько 3 тисяч, решта – електронні», - сказала Шелудько.

Вона зауважила, що багато листів було від військових. Диктанти на перевірку надійшли й з тимчасово окупованих територій, з різних країн та континентів. Були навіть листи з Росії та Білорусі.

Голова комісії з перевірки радіодиктанту Олена Масалітіна підкреслила, що він відрізняється від диктанту в університеті чи школі, у нього інша мета. «Тому ми ретельно готуємо цілу розкладку, як ми перевіряємо цей текст, для того щоб рахувати всі варіативні розділові знаки, авторські, подвійні орфограми тощо. Все, що має варіанти, ми як помилку не рахуємо», - зауважила вона.

Читайте також: В Анкарі написали радіодиктант національної єдності

За словами Масалітіної, найпоширенішою помилкою цього року стало вживання коми замість двокрапки на межі частин безсполучникового речення.

Цьогоріч текст радіодиктанту під назвою «Дороги України» написала поетеса, перекладачка, авторка прозових творів, лауреатка Шевченківської премії Катерина Калитко. Читав диктант актор театру та кіно, театральний режисер Олексій Гнатковський.

Читайте також: Радіодиктант допомагає звільняти окуповані території в прямому і переносному значенні - Гнатковський

Як повідомлялося, 27 жовтня, в День української писемності та мови, відбувся Радіодиктант національної єдності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-