У Греції затримали підозрюваного у розкраданні коштів Міноборони України

У Греції затримали підозрюваного у розкраданні коштів Міноборони України

Укрінформ
В Афінах компетентні органи Греції затримали громадянина України, якого підозрюють у незаконному заволодінні бюджетними коштами у розмірі 43 мільйони гривень.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

За даними слідства, підозрюваний у змові з іншими особами заволодів коштами, які товариство з обмеженою відповідальністю отримало як попередню оплату за договорами, укладеними з Міністерством оборони України на закупівлю товарів військового призначення.

«Надалі вказані кошти були перераховані на рахунки фізичних осіб-підприємців за нібито надання робіт та послуг. Злочин було вчинено у період з 2 березня по 10 травня 2022 року. В той час підозрюваний перебував на посаді директора компанії», - сказано в повідомленні.

Читайте також: У Києві ліквідували схему розкрадання майна оборонного підприємства

12 липня 2022 року фігуранту оголосили підозру у заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем та розпорядження майном, одержаним злочинним шляхом, вчинені у особливо великому розмірі організованою групою (ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 209 Кримінального кодексу України).

6 листопада 2023 року прокурори Офісу генерального прокурора направили до компетентних органів Греції запит на затримання і тимчасовий арешт вказаної особи. Також в рамках співпраці з Інтерполом був направлений запит на публікацію Червоного оповіщення.

В результаті підозрюваного 13 листопада затримали та рішенням Апеляційного суду Афін застосували до нього тимчасовий арешт.

Читайте також: Непридатна форма для ЗСУ з Туреччини: ексзаступнику міністра оборони оголосили підозру

«Наразі готуються усі необхідні документи для направлення запиту про видачу зазначеної особи українській стороні для притягнення до кримінальної відповідальності», - ідеться в повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, 6 листопада колишньому заступнику міністра оборони повідомили про підозру у розтраті майже 1 млрд грн на постачанні для Збройних сил України непридатної військової форми.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-