Верещук - про інтеграцію переселенців: Це питання на роки, у тому числі після війни

Верещук - про інтеграцію переселенців: Це питання на роки, у тому числі після війни

Укрінформ
Віцепрем'єр, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук вважає, що інтеграція внутрішньо переміщених осіб у нові громади триватиме роками.

Таку думку Верещук висловила в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини", передає Укрінформ.

"Це питання на роки, після війни у тому числі. Тому що люди все одно не зможуть інтегруватися повністю в громади… Ми розуміємо, що надання житла, повна інтеграція, зайнятість населення - це все буде тривати і тривати", - сказала вона.

Читайте також: В Україні налічується 4,9 мільйона внутрішніх переселенців - Верещук

Як приклад Верещук навела тих громадян, які стали вимушеними переселенцями ще у 2014 році, наразі їх в Україні до 1,5 млн.

Стосовно забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб Верещук нагадала, що діє програма «єОселя», є можливість отримати кредит. Зокрема, уряд Німеччини виділив 35 млн євро для отримання молодіжного кредиту під 3%.

Читайте також: Майже 40% переселенців в Україні живуть тільки на допомогу - Верещук

Як повідомлялося, наприкінці липня Кабінет Міністрів ухвалив постанову №789, якою з 1 листопада змінено правила оформлення виплат внутрішньо переміщеним особам, які вперше звертаються по призначення такої допомоги від держави. Для оформлення виплат має звертатись одна особа від усієї сімʼї, а не кожен її член окремо. Йдеться про щомісячну державну допомогу на проживання у розмірі 3 тисяч гривень особам з інвалідністю й дітям та 2 тисяч гривень для всіх інших внутрішніх переселенців. Відповідна допомога призначається на кожного члена сім’ї, відомості про якого включено до Єдиної інформаційної бази даних про ВПО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-