За фактом конфлікту поліцейського та прикордонника у Києві розпочали службову перевірку

За фактом конфлікту поліцейського та прикордонника у Києві розпочали службову перевірку

Відео
Укрінформ
Національна поліція розпочала службову перевірку за фактом конфлікту поліцейського та прикордонника, який стався вночі 3 листопада.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на сторінку поліція Києва у Фейсбуці.

«Дану подію зареєстровано у журналі єдиного обліку заяв та повідомлень Шевченківського управління поліції. Керівництво поліції ініційовано службову перевірку з метою надання правової оцінки діям учасників інциденту», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що під час патрулювання містом наряд поліції виявив чоловіка, який перебував на вулиці у комендантську годину. Тоді оперативник Шевченківського управління поліції звернувся до перехожого з проханням перевірити його документи та поцікавився, чому він перебуває на вулиці під час комендантської години. У цей момент до них підійшов чоловік напідпитку у камуфляжі, почав агресивно себе поводити та кілька разів штовхнув оперативника.

Читайте також: У Києві затримали чоловіка, який влаштував стрілянину в готелі на Печерську

«Працівник поліції запросив незнайомця пройти до відділу задля перевірки його особи. Втім, останній ігнорував законні вимоги поліцейського та продовжував конфліктувати", - додали у поліції.

Згодом стало відомо про те, що чоловік несе службу в одному із прикордонних підрозділів.

Також стало відомо, що прокуратура розпочала кримінальне провадження у зв’язку з оприлюдненням відео побиття військовослужбовця в районному управлінні поліції у Києві.

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури розпочато досудове розслідування за фактом можливих неправомірних дій стосовно військовослужбовця з боку працівників поліції. Відомості внесено до ЄРДР за ч. 2 ст. 365 Кримінального кодексу України - перевищення влади або службових повноважень.

"У мережі інтернет розповсюджено інформацію про затримання військовослужбовця працівниками Шевченківського управління поліції ГУ НП в місті та вчинення ними протиправних дій, пов’язаних зі спричиненням військовослужбовцю тілесних ушкоджень", - ідеться у повідомленні.

Також було оприлюднене відео із приміщення територіального відділу поліції, на якому видно момент падіння військовослужбовця на підлогу.

У прокуратурі заявили, що у межах слідства проводяться заходи зі встановлення обставин інциденту, його учасників та можливих свідків.

Також будуть опрацьовані записи з камер відеоспостереження у Шевченківському управлінні поліції.

Як повідомлялося, у соцмережах шириться відео, на якому нібито поліцейський побив військового у відділку поліції. Також була оприлюднена інформація про те, що військового після поранення направили до Києва на ВЛК.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-