В уряді розповіли, скільки українців отримали цьогоріч гуманітарну допомогу

В уряді розповіли, скільки українців отримали цьогоріч гуманітарну допомогу

Укрінформ
Протягом січня - вересня гуманітарні організації надали підтримку мільйонам жителів України, зокрема внутрішнім переселенцям.

Про це повідомило Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, передає Укрінформ.

За даними відомства, допомогу отримали "3,8 мільйона внутрішньо переміщених осіб; 2,5 мільйона людей, які повернулися додому після переміщення; 4,8 мільйона непереміщених українців".

Зокрема, зазначили у Мінреінтеграції, було надано продукти харчування, воду, медикаменти, матеріали для ремонту, грошову допомогу, послуги соціального захисту й освіти, житло та іншу необхідну допомогу*.

Читайте також: Росія позбавила 4 мільйони українців доступу до гумдопомоги - Євросоюз в ООН

Найбільше допомоги було видано у прифронтових областях: Дніпропетровській та Харківській (у кожній із них гумдопомогу отримали 950 тисяч людей), Донецькій (майже 860 тис.), Запорізькій (близько 670 тис.) та Херсонській (майже 615 тис.).

Як повідомлялося, Координаційний штаб з питань ВПО напрацював проєкт постанови уряду щодо підтримки громадян, які отримали притулок в інших державах, але повернулися в Україну. Передбачено, що люди, які вперше звертаються по призначення виплат ВПО, матимуть право на їх отримання через 15 днів після повернення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-