Ізраїль зробить усе для евакуації українців із сектору Гази – посол Бродський

Ізраїль зробить усе для евакуації українців із сектору Гази – посол Бродський

Укрінформ
Посол Держави Ізраїль в Україні Міхаель Бродський запевнив, що його країна зробить усе для того, щоб кілька сотень громадян України змогли евакуюватися із сектору Гази.

Про це він заявив на пресконференції, яка відбулася в Укрінформі.

«Є проблема з тими громадянами України, які знаходяться в секторі Гази, тому що як і всіх інших громадян, їх тримає в заручниках ХАМАС. Вони їх не випускають з території сектору Гази і хочуть продовжувати прикриватися ними, як живим щитом», – сказав дипломат.

Бродський наголосив, що Ізраїль підтримує звʼязок із посольством України та усіма дотичними до ситуації і зробить все, щоб ті, хто хоче евакуюватися, змогли це зробити.

«Звісно, це неможливо зробити через Ізраїль, це можливо зробити через Єгипет, КПП Рафах чи інші. Ми цим займаємося. Зараз, у силу того, що ХАМАС не випускає цивільних з Гази, це складно зробити. Ми сподіваємося, що в майбутньому це буде можливо», – додав посол.

Читайте також: Ізраїль не готовий жити поряд з ХАМАС - посол Бродський

Як повідомляв Укрінформ, 24 жовтня посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук заявляв, що майже 350 громадян України зголосилися на евакуацію із сектору Гази, серед них є поранені.

Фото: GETTY IMAGES

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-