В Україні міжнародний захист цьогоріч надали 16 росіянам - голова Міграційної служби

В Україні міжнародний захист цьогоріч надали 16 росіянам - голова Міграційної служби

Укрінформ
Міжнародний захист у цьому році було надано 16 громадянам РФ, які наразі перебувають в Україні.

Про це в інтерв’ю «Цензор.нет» поінформувала голова Державної міграційної служби України Наталія Науменко, передає Укрінформ.

«Торік чотирьом білорусам було надано міжнародний захист, а відмовлено – п’ятьом. І цього року п’ять отримали захист в Україні, двом відмовлено. Шести росіянам минулого року надано захист, двадцяти семи - відмовлено. Цього року шістнадцяти надано захист, тридцяти трьом – відмовлено», - зазначила вона.

Відповідаючи на питання, чому міграційна служба відмовляє у наданні цього захисту, голова ДМСУ заявила, що є різні історії, і всі вони - індивідуальні. 

«По-перше, суспільство взагалі досить таки жорстко ставиться до країни-агресора. Ми зобов’язані ретельно їх перевіряти, бо це – безпека нашої країни, безпека наших громадян. Причому перевірка здійснюється не тільки міграційною службою, а й правоохоронними органами», - поінформувала Науменко.

За її словами, є і другий бік медалі - ті, хто перебував у країні нелегально до початку повномасштабного вторгнення, тепер намагаються врегулювати свій правовий статус шляхом подання заяви на отримання міжнародного захисту.

Читайте також: Голова Міграційної служби: Іноземців, які воювали за Україну, видавати точно не будемо

«Не обов’язково вони на це мають право, просто намагаються використати хоч якусь можливість легалізуватися на території України. Це приблизно так: я не можу отримати посвідку на тимчасове проживання у зв’язку з працевлаштуванням, бо процедури стали жорсткішими, то я буду просити захисту. Я не можу отримати посвідку у зв’язку з навчанням, тому проситиму захисту», - розповіла вона.

Очільниця міграційної служби сказала, що це не означає, що ці люди не мають права на отримання такого статусу - в кожному випадку треба з’ясовувати окремо.

Як повідомлялося, 17 червня 2022 року Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна запровадить візовий режим для громадян РФ. Того ж дня Кабінет міністрів припинив дію угоди з РФ про безвізовий режим. Із 1 липня 2022 року рішення уряду України про припинення безвізових поїздок для росіян почало діяти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-