З тимчасово захоплених територій вдалося повернути ще 13 дітей

З тимчасово захоплених територій вдалося повернути ще 13 дітей

Укрінформ
У рамках чергової рятувальної місії благодійна організація Save Ukraine повернула 13 дітей з тимчасово окупованих територій Херсонської, Луганської та Запорізької областей.

Про це Save Ukraine повідомила у Фейсбуку, передає Укрінформ.

«Сьогодні (12 вересня – ред.) Save Ukraine повернула в рамках 11-ї рятувальної місії ще 13 дітей з окупованих територій Херсонщини, Луганщини та Запорізької області», - йдеться в повідомленні.

В організації розповіли історії кількох дітей.

«Мама ховала Олесю від окупаційної влади та односельчан цілий рік, аби ніхто не дізнався, що дівчинка живе з нею й не примусив її навчатися в російській школі. Микиту, Сашка й Андрія батьки відвезли до бабусі й дідуся на лівий берег, де тоді було безпечніше. Але після звільнення Правобережжя родина опинилася розірваною. Батьки чекали деокупацію, щоб забрати дітей, але зрозуміли, це буде не скоро», - йдеться в дописі.

Читайте також: Лубінець - про повернення з Росії дітей: 99% роботи виконує Україна

Серед дітей, яких удалося повернути - Поліна, Тарас і Матвій. Їхні розлучені батьки після початку повномасштабної війни зайняли різні позиції: мама боляче переживала за Україну, а тато став проросійським.

«І саме тато зробив мамі заборону на виїзд дітей з території Росії. Там, в окупації дітей примушували ходити в російську школу, й погрожували мамі позбавити її батьківських прав», - розповіли у благодійній організації.

Зазначається, що загалом за результатами 11 рятувальних місій Save Ukraine повернула додому 176 дітей.

Читайте також: У Росії заявляють, що вивезли понад 700 тисяч українських дітей

Як повідомлялося, Уповноважений ВР із прав людини Дмитро Лубінець заявив, що ніхто не знає, скільки дітей насправді викрали росіяни з України, де вони зараз перебувають та що з ними відбувається.

Фото: Людмила Денісова, Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-