Судді у справі ексглави СБУ Харківщини Дудіна дали самовідвід

Судді у справі ексглави СБУ Харківщини Дудіна дали самовідвід

Ексклюзив
Укрінформ
Шевченківський районний суд Києва задовольнив самовідвід судді Володимира Бугіля, якого було призначено на розгляд справи щодо колишнього керівника Служби безпеки України в Харківській області Романа Дудіна.

Про це Укрінформу повідомили у пресслужбі суду.

«Відповідно до автоматизованої системи документообігу суду, 21.08.2023 у судовій справі №953\5843\23 (справа Дудіна - ред.) постановлено ухвалу, якою заяву головуючого судді Шевченківського районного суду м. Києва Бугіля В.В. про самовідвід задоволено», - зазначили у суді.

У пресслужбі поінформували, що у зв’язку з відпусткою суддів, які перебувають у колегії при розгляді цієї справи, наступна дата засідання (по цьому провадженню – ред.) у автоматизованій системі документообігу суду відсутня.

Читайте також: Справу про держзраду ексглави СБУ Харківщини передали до суду - йому загрожує довічне

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський 29 травня минулого року звільнив очільника Служби безпеки України у Харківській області Романа Дудіна, який очолював управління із 25 березня 2020 року.

Президент мотивував це тим, що Дудін «не працював на захист міста з перших днів повномасштабної війни, а думав тільки про себе особисто».

Зі свого боку ексочільник Харківського управління СБУ спростував слова Президента про свою відсутність. Він також зазначив, що навколо Харкова було створено два пояси оборони.

Читайте також: Дудін намагався відбілити репутацію за допомогою відеозаписів – ДБР

У Державному бюро розслідувань 11 вересня минулого року підтвердили інформацію щодо затримання колишнього начальника СБУ Харківської області Романа Дудіна і висунення йому підозри.

У ДБР 12 вересня минулого року заявили, що суд обрав запобіжний захід у вигляді арешту без можливості внесення застави ексочільнику Управління СБУ в Харківській області.

12 липня 2023 року у Офісі генерального прокурора заявили, що працівники прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно колишнього керівника Служби безпеки України в Харківській області за фактами державної зради.

На 21 серпня було призначено розгляд справи Дудіна по суті. Під час засідання Бугіль взяв самовідвід.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-