Міносвіти пропонує школам 1 вересня провести урок про важливість ментального здоров'я

Міносвіти пропонує школам 1 вересня провести урок про важливість ментального здоров'я

Укрінформ
Міністерство освіти та науки спільно з Всеукраїнською програмою ментального здоров’я «Ти як?» розробили урок «ТИ ЯК? Повертаємось до школи!» до старту нового навчального року 2023-2024.

Про це повідомляється на сайті МОН, передає Укрінформ

"Запропонований урок «Ти як? Повертаємось до школи!» навчить дітей декількох технік саморегуляції для того, щоб подолати страх чи тривожність, заспокоїтися, розслабитися та підтримати себе як під час навчання, так і в позашкільному житті. Матеріали уроку містять відеозвернення психологів, які розкажуть дітям про те, як працюють наші емоції, та покажуть прості вправи, що допоможуть стабілізуватися у складні моменти", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: У столиці 240 тисяч школярів навчатимуться в очному форматі

Зазначається, що урок складений для двох вікових категорій учнів - 1-6 та 7-11 класів.

Також в сценарії для вчителів є інформація про те, як дорослі можуть підтримати дітей, корисні ресурси з вправами та техніками психологічної самодопомоги, а також посилання на групи підтримки для освітян та онлайн-курси про вчителювання у час кризи.

Завантажити сценарій уроку можна за посиланням.

Матеріали уроку розроблені у межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?», ініційованої першою леді України Оленою Зеленською, у співпраці з Координаційним центром з психічного здоров’я при Кабінеті міністрів України, Міністерством освіти і науки України, Асоціацією інноваційної та цифрової освіти, розділом «MEGOGO Освіта» від медіасервісу MEGOGO та за підтримки Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні.

Читайте також: Українська школа у Марселі отримала книжки українською мовою

Як повідомлялося, Всеукраїнська програма ментального здоров’я «Ти як?» розпочалася у квітні 2023 року. Програма покликана створити систему сервісів і послуг, які зможуть різними способами та дієвими механізмами підтримати українців у часи повномасштабної війни.

Фото ілюстративне, Львівська міськрада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-