Директора білоруської компанії судитимуть в Україні за несплату ₴60 мільйонів податків

Директора білоруської компанії судитимуть в Україні за несплату ₴60 мільйонів податків

Фото
Укрінформ
За несплату понад 60 млн гривень податків притягнуть до суду директора білоруського нафтогазового підприємства, яка функціонує на території України.

Як передає Укрінформ, про це Київська міська прокуратура повідомляє у Фейсбуку.

За процесуального керівництва Подільської окружної прокуратури Києва скеровано до суду обвинувальний акт стосовно громадянина Республіки Білорусь - директора підприємства-резидента цієї країни за обвинуваченням в умисному ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах.

За даними слідства, на території України функціонує білоруське підприємство, яке надає послуги у сфері добування нафти та природного газу. Його кінцевим власником є відкрите акціонерне товариство, що належить державному комітету з майна Республіки Білорусь.

Слідство встановило, що у 2017-2020 ррю підконтрольне підозрюваному товариство перерахувало на рахунки компанії «Бєлоруснафта» понад 400 млн грн за оренду обладнання.

Достеменно знаючи про те, що ці кошти мають обкладатися 15%-ю ставкою податку на прибуток іноземних юридичних осіб, директор підприємства зазначав в офіційних документах завідомо неправдиві відомості щодо сум податків, які утримуються при виплаті прибутків нерезидентам.

Унаслідок цих дій до державного бюджету України не надійшло понад 60 млн грн у вигляді податків на прибуток іноземних юридичних осіб.

Читайте також: За матеріалами СБУ арештували активи російських олігархів майже на 190 мільярдів

За клопотанням прокуратури судом арештовано нерухоме та рухоме майно підприємства, а також корпоративні права на загальну суму близько 4 млрд грн. Окружною прокуратурою забезпечено передачу цього майна та корпоративних прав в управління АРМА.

Як повідомляв Укрінформ, Бюро економічної безпеки склало повідомлення про підозру російському олігарху, ексвласнику українського банку за легалізацію 100 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-