Українців закликають приєднатися до Всесвітнього дня прибирання

Українців закликають приєднатися до Всесвітнього дня прибирання

Укрінформ
Українців запрошують приєднатися до Всесвітнього дня прибирання World Cleanup Day.

Про це повідомляє всеукраїнський молодіжний рух Let’s do it Ukraine у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"З 16 серпня по 16 вересня 2023 року приєднуйся до Всесвітнього дня прибирання World Cleanup Day. У 24 регіонах України, з дотриманням карантинних норм та обмежень воєнного часу під гаслом «Хай небо буде мирним, а Україна чистою!»", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, формати участі у прибиранні будуть різні, адже необхідно дотримуватися безпеки та географічних особливостей регіонів.

Також цього року учасників закликають не робити масових зібрань та дотримуватись протимінної безпеки. "Адже цифрове прибирання – це теж один зі способів допомогти, видаливши зайві дані та розвантаживши центри баз даних, що споживають велику кількість енергії. І це також допоможе зменшити викиди CO2 в атмосферу", - підкреслюють в організації.

Особлива увага буде приділена навчанню, а також створенню національної мапи пунктів прийому вторинної сировини.

Читайте також: У Любліні українці провели прибирання на могилах воїнів УНР

Участь можуть взяти не тільки громадяни України, а й українці за кордоном, тож можна організувати онлайн або офлайн прибирання та підтримати своє рідне місто.

"Важливо! Зареєструйте результат своєї участі у Всесвітньому дні прибирання за посиланням у шапці профілю до 25 вересня 2023 року включно", - додають в організації.

Міжнародна акція Всесвітнього дня прибирання World Cleanup Day проходить щороку в третю суботу вересня одночасно в 180 країнах та об’єднує понад 50 млн учасників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-