Помер головний редактор «Селянської газети» Олександр Голуб

Помер головний редактор «Селянської газети» Олександр Голуб

Укрінформ
Помер головний редактор «Селянської газети», багаторічний голова Харківської обласної організації Національної спілки журналістів України Олександр Голуб.

Про це у Фейсбуці повідомив голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко, передає Укрінформ.

«Правління Національної спілки журналістів України з глибоким сумом сповіщає про смерть відомого журналіста, Заслуженого журналіста України, головного редактора «Селянської газети», багаторічного голови Харківської обласної організації Національної спілки журналістів України - Голуба Олександра Олександровича», - написав Томіленко.

Він зазначив, що актив НСЖУ висловлює щирі співчуття рідним та близьким померлого, який останні тижні провів у лікарні, боровся з наслідками раптової хвороби – інсультом. Голуб близько до серця сприймав воєнні події, чинив інформаційний спротив окупантам, надзвичайно переживав закордонну розлуку із родиною, додав Томіленко.

Він процитував промову Голуба, яка нікого не залишає байдужим: «Дуже хочеться пожити у цивілізованому суспільстві, і не десь у Канаді, США чи Австралії, у яких давно оселились українці, а тут, на рідній землі, де ще не все гаразд із порядністю влади, соціальною справедливістю, демократією і свободою слова. Та де ви бачили, щоб усе це давалося людям без активного відстоювання своїх прав, без чесної громадської дискусії і називання речей своїми іменами? Саме у цьому я і вбачаю місце для прикладення творчих сил порядними журналістами. Мені страшенно не подобається українське прислів’я «Танцюй, враже, як пан скаже», яке стало девізом для багатьох моїх колег…», - казав свого часу Голуб.

Олександр Голуб народився 9 січня 1955 року та був випускником Харківського державного педагогічного інституту ім. Сковороди, вчителем української мови та літератури, а у 1987 році здобув фах журналіста.

Голуб працював учителем Красноградської СШ №3, кореспондентом, заввідділом Красноградської райгазети, редактором Нововодолазької райгазети, кореспондентом, редактором харківської обласної газети «Панорама», головним редактором республіканського «Сільського журналу». Із 1992 р. - головний редактор республіканської «Селянської газети». Він був депутатом Харківської обласної ради трьох скликань (1998-2010 р.р.); головою правління Харківської обласної організації НСЖУ (з 2006 р.); Заслуженим журналістом України (2004 р.); делегатом з’їздів НСЖУ, членом правління Спілки журналістів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-