Фонд «Таблеточки» придбав для лабораторії Охматдиту обладнання більш як на 1 мільйон гривень

Фонд «Таблеточки» придбав для лабораторії Охматдиту обладнання більш як на 1 мільйон гривень

Укрінформ
Благодійний фонд «Таблеточки» придбав систему ПЛР-аналізу в реальному часі для відділу молекулярної діагностики референс-лабораторії Українського референс-центру лікарні «Охматдит» вартістю 1 216 000 гривень.

Про це Укрінформу повідомили у благодійному фонді.

«Це обладнання є важливим для дітей з онкогематологічними захворюваннями, а особливо для тих, хто пройшов трансплантацію кісткового мозку. Адже перевірка на наявність вірусів в організмі є важливою частиною догляду та проводиться ледь не щодня. Система допомагає виявити віруси герпесу, гепатиту, коронавірусу, ротавірусу, ВІЛ тощо», – підкреслила завідувачка референс-лабораторії Українського референс-центру лікарні «Охматдит» Наталія Барашивець.

За її словами, основними перевагами ПЛР у реальному часі, як методу діагностики інфекційних захворювань, є можливість одночасного аналізу кількох різних збудників в одній пробірці (наприклад, є системи, які одночасно визначають 7 різних збудників), менш суворі вимоги до організації ПЛР-лабораторії, в 100 раз більша чутливість методу, ніж класична ПЛР, отримання результатів протягом 3-4 годин та їх автоматична реєстрація. Також система ПЛР-аналізу в реальному часі здатна діагностувати не тільки гострі, а й безсимптомні форми інфекцій в організмі.

Читайте також: В Охматдиті завдяки посмертному донорству врятували життя двом дітям

«Лише за минулий 2022 рік для відділень онкогематологічного профілю було проведено понад 6,5 тисяч лабораторних досліджень, з них для відділення трансплантації кісткового мозку – 3 190» – розповіла Барашивець.

«Значна частина допомоги фонду направлена саме на «Охматдит», адже це національна лікарня, яка повністю виправдовує свій статус. В ній проходять лікування багато наших підопічних. Існуюче в лікарні обладнання, яким користувались більше 10 років, вийшло з ладу і, на жаль, не підлягало ремонту. Тож ми доклали всіх зусиль, щоб якнайшвидше закрити цю потребу, адже щоденний контроль аналізів пацієнтів відділень онкології та гематології є критично важливим. Ми дякуємо усім нашим благодійникам, які продовжують підтримувати й допомагати онкохворим дітям, адже саме за їхні кошти була придбана нова система ПЛР-аналізу в реальному часі», – сказала директорка департаменту програм допомоги фонду «Таблеточки» Юлія Ноговіцина.

Читайте також: Охматдит отримав сучасний комп’ютерний томограф

Загалом від початку повномасштабного вторгнення фонд «Таблеточки» надав допомогу НДСЛ «Охматдит» на суму 19 109 612 гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-