Хімічні показники води в річці Дніпро в межах норми – Міндовкілля

Хімічні показники води в річці Дніпро в межах норми – Міндовкілля

Укрінформ
Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів не фіксує перевищення норми хімічних показників у річці Дніпро, зокрема не виявлено нафтопродуктів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів

«Хімічні показники води в річці Дніпро в межах норми, вмісту нафтопродуктів не виявлено. Водночас за результатами проведеного напередодні дослідження вміст розчинного кисню у воді продовжує збільшуватися і становить від 3,52 мг/дм3 до 6,23 мг/дм3 залежно від точки забору, при нормі 4,00 мг/дм3», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у річці Інгулець та Дніпро-Бузькому лимані перевищення гранично допустимих концентрацій забруднюючих речовин не зафіксовано, однак спостерігається незначна каламутність води. Також фахівці Держекоінспекції виявили осередки загибелі риби біля села Лисогірка Запорізької області.

Читайте також: Рівень води у Дніпрі на позначці «Херсон» щогодини падає до 5 сантиметрівУкргідроенерго

«Фахівці Державної екологічної інспекції, Держводагентства та мобільних лабораторій досліджують воду винятково на хімічний склад. Дослідження води на санітарно-мікробіологічні показники належить до компетенції МОЗ», – наголосили в міністерстві.

Як повідомлялося, вночі 6 червня російська армія підірвала греблю Каховської ГЕС. На Херсонщині продовжуються рятувальні роботи та заходи з подолання наслідків цього злочину.

У цілому орієнтовна сума збитків довкіллю через підрив Росією Каховської ГЕС вже становить понад 55 млрд гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-