Український мистецький рух на свою першу річницю хоче здійснити 100 дитячих мрій

Український мистецький рух на свою першу річницю хоче здійснити 100 дитячих мрій

Укрінформ
Благодійна організація "Український мистецький рух" (МУР) на свою першу річницю хоче здійснити 100 мрій дітей із постраждалих унаслідок російської агресії регіонів і міст.

Про це Укрінформу повідомили в МУР.

Благодійна організація МУР здійснить 100 дитячих мрій

Зокрема, йдеться про мрії дітей з Донецької і Луганської областей, з Маріуполя, Херсона, Дніпра, Запоріжжя, Миколаєва, щоб вони могли продовжувати займатися мистецтвом, спортом, танцями і мали все необхідне для цього.

Читайте також: Світоліна: Усі призові з турніру в Страсбурзі відправляться українським дітям

«Нам усім зараз важко. І військовим на нулі, і тим, хто пережив окупацію. Є багато тих, хто втратив взагалі все. Діти частіше страждають більше не від того, що втратили щось матеріальне, а від того, що втратили щось духовне, емоційне. Наприклад, можливість творити, займатись спортом, займатись музикою. Це втрата мети в житті, яке було до повномасштабного вторгнення. Ми працюємо, щоб вони не склали руки, не поховали свою мрію. Це - головна мета нашої події», - зазначила засновниця МУР, акторка Марина Кошкіна.

Дитячі мрії будуть здійснювати 18 червня з 10.00 на локації “Коло Натхнення” у ВДНГ, вхід безкоштовний. Кошти будуть збирати за допомогою аукціону і благодійного розіграшу. Охочим слід пройти реєстрацію.

За словами Кошкіної, МУР діяв з перших днів війни як волонтерська ініціатива, розпочата українською мистецькою спільнотою, але "день народження" вирішили святкувати на початку червня, коли організація отримала офіційну реєстрацію. З першого дня МУР опікувався допомогою дітям, в тому числі з територій, постраждалих від російського вторгнення, сиротам, дітям з малозабезпечених та багатодітних сімей та дітям-переселенцям.

Читайте також: У «Пробігу під каштанами» цьогоріч взяли участь понад сім тисяч учасників

На святкуванні МУР 18 червня гостей заходу чекають виступи гуртів “Коло Дій”, DrymbaDaDzyga, перформанс #audioportrait від Юрія Звонаря, виступ Київського культурного фронту (модератор програми - актор театру ім. Франка Віталій Ажнов). У програмі для маленьких - казка “Лисеня Хитрун” від режисера Катерини Лук’яненко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-