У «Пробігу під каштанами» цьогоріч взяли участь понад сім тисяч учасників

У «Пробігу під каштанами» цьогоріч взяли участь понад сім тисяч учасників

Фото
Укрінформ
Понад сім тисяч учасників із різних міст України та світу долучилися до 30-го міжнародного спортивно-благодійного «Пробігу під каштанами».

Про це повідомляє пресслужба Київської міської державної адміністрації, передає Укрінформ.

Як зазначається, учасники подолали символічну дистанцію – п’ять кілометрів. Перед початком пробігу олімпійський чемпіон зі спортивної гімнастики Олег Верняєв провів руханку для всіх охочих поблизу пам’ятника засновникам Києва.

«Пробіг об’єднав киян та всіх небайдужих задля допомоги дітям. Учасники бігли заради маленьких пацієнтів Центру дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України», - зазначила директор Департаменту молоді та спорту КМДА Юлія Хан, додавши, що зібрані кошти будуть спрямовані на закупівлю необхідного медичного обладнання.

У 30-му «Пробігу під каштанами» взяли участь понад сім тисяч учасників / Фото: КМДА

За словами Хан, до «Пробігу під каштанами» долучились не лише мешканці столиці - учасники виходили на старт у багатьох містах України, а також у понад 30 країнах.

Читайте також: Команда Укрінформу взяла участь у «Пробігу під каштанами»

"Загалом долучилось 120 команд. Це команди військових, медиків, ДСНС, благодійних та релігійних організацій, профспілок та бізнесу", – зазначила вона.

Як повідомляв Укрінформ, у День Києва, 28 травня, провели традиційний щорічний «Пробіг під каштанами».

У 2022 році в умовах воєнного стану учасники 29-го пробігу також не збиралися на єдиній локації. Тоді для участі в акції зареєструвалися 2203 учасники із 80 міст і селищ, а також люди у 31 країні. Завдяки їхнім внескам було зібрано 510 000 грн для Центру дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України.

У 2021 році на участь у благодійному «Пробігу під каштанами» зареєструвалися близько 11 тисяч людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-