ВАКС стягнув 9,8 мільйона застави з депутата Київради Трубіцина

ВАКС стягнув 9,8 мільйона застави з депутата Київради Трубіцина

Укрінформ
У понеділок, 12 червня, колегія суддів Вищого антикорупційного суду підтримала позицію прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та стягнула в дохід держави 9,886 млн грн застави з депутата Київської міської ради, обвинуваченого в одержанні 1,39 млн грн хабаря.

Як передає Укрінформ, про це САП повідомляє у Телеграмі.

"Суд погодився з доводами прокурора про порушення умов запобіжного заходу обвинуваченим та задовольнив клопотання у повному обсязі. Крім того, колегія суддів ВАКС змінила запобіжний захід указаній особі на тримання під вартою", - ідеться в повідомленні.

Після затримання особи буде вирішено питання про застосування цього запобіжного заходу.

Також у судовому засіданні суд задовольнив ще одне клопотання прокурора САП та ухвалив здійснювати спеціальне судове провадження (in absentia) стосовно обвинуваченого.

Читайте також: У ССО заявили, що це вони просили Буданова сприяти виїзду за кордон депутата Трубіцина – «Схеми»

Як повідомлялось, журналісти проєкту "Схеми" (Радіо Свобода) заявили, що депутат Київської міської ради Владислав Трубіцин, якого САП та НАБУ обвинувачують у хабарництві і який двічі не з'явився на засідання Вищого антикорупційного суду, 13 травня виїхав за кордон у напрямку Польщі за дозволом голови Державної прикордонної служби Сергія Дейнеки на підставі листа від очільника Головного управління розвідки Кирила Буданова.

У червні ВАКС задовольнив клопотання САП про оголошення Трубіцина в міжнародний розшук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-