Як отримати психологічну допомогу постраждалим від підриву Каховської ГЕС - роз'яснення

Як отримати психологічну допомогу постраждалим від підриву Каховської ГЕС - роз'яснення

Укрінформ
Громадяни, які постраждали від підриву росіянами Каховської ГЕС, можуть отримати психологічну допомогу.

Про це повідомляє Укрінформ із посилання на сайт Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

«Щоб допомогти людям перенести стресові події, в Херсонській та прилеглих областях працюють групи надавачів послуг із першої психологічної допомоги», - йдеться у повідомленні.

Команди фахівців із психосоціальної підтримки, мобільні бригади психологів і гуманітарного реагування готові у будь-який момент надавати херсонцям низку психологічних сервісів.

Докладну інформацію про надавача послуг першої психологічної допомоги, а також види допомоги, регіон, контактну особу можна отримати, скориставшись таблицею за посиланням. Там інформація актуалізована й оновлюється.

Таблиця підготовлена Координаційним центром з психічного здоров’я при Кабінеті Міністрів України спільно з Технічною робочою групою із ПЗПСП, яку очолюють World Health Organization (WHO) та International Medical Corps.

Читайте також: На Херсонщині у воді залишаються 46 населених пунктів

Як повідомляв Укрінформ, вночі 6 червня російська армія підірвала дамбу Каховської ГЕС. На Херсонщині розпочали евакуацію населення з небезпечних місць, для яких є ризик затоплення внаслідок підриву Каховської ГЕС. За фактом підриву окупантами Каховської ГЕС правоохоронці розпочали розслідування за статтею "екоцид".

В Укргідроенерго заявили, що Каховська ГЕС повністю зруйнована і відновленню не підлягає.

Після підриву ворогом Каховської ГЕС з Херсонської та Миколаївської областей евакуювали понад 3 тис. людей.

Фото: ДСНС, ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-