ЗАЕС: поточна ситуація на станції після підриву Каховської ГЕС

ЗАЕС: поточна ситуація на станції після підриву Каховської ГЕС

Укрінформ
9 червня, 14:00 - брифінг на тему: «ЗАЕС: поточна ситуація на станції після підриву Каховської ГЕС».

Організатори: Медіацентр Україна — Укрінформ.

Спікер: Григорій Плачков - очільник Державної інспекції ядерного регулювання, 2017-2021 рр. (онлайн).

Теми для обговорення:

  • Ситуація на ЗАЕС після підриву Каховської ГЕС.

Формат заходу – офлайн (Зала 1) + онлайн-включення.

Журналісти зможуть поставити запитання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/@UkrinformTVа також ютуб-каналі Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.youtube.com/@mediacenterukraine-ukrinfo5672/aboutна фейсбук-сторінці Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.facebook.com/UkraineMediaCenter/українською та англійською мовами.

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. У разі демонстрації ролика в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform?fbclid=IwAR0st84A_-gZzdo-Yej3lg_laJJuJ1ImX1BcnOYGJ4BVfV0io9vdlyfFP3w

Підсумкові матеріали:

Україна не зможе швидко ввести в експлуатацію ЗАЕС після її звільнення - експерт

Україна не зможе швидко ввести в комерційну експлуатацію Запорізьку АЕС після її звільнення; насамперед необхідно розв’язати питання щодо Каховської ГЕС, яку підірвали росіяни.

Таку думку висловив ексочільник Державної інспекції ядерного регулювання Григорій Плачков під час брифінгу «ЗАЕС: поточна ситуація на станції після підриву Каховської ГЕС» у Медіацентрі Україна - Укрінформ.

«Після звільнення Запорізької АЕС, Україна не зможе швидко ввести її в експлуатацію. Насамперед необхідно розв’язати питання щодо Каховської ГЕС. На сьогодні ми не розуміємо до кінця всіх масштабів руйнувань дамби. І це безпосередньо можна вирішити після деокупації та демілітарізації об’єктів водосховища і ЗАЕС», - зазначив він.

Плачков додав, що наразі води в ставку-охолоджувачу достатньо для ЗАЕС. Якщо ситуація зміниться, є ще кілька джерел підживлення. Зокрема, можна використати мобільні насосні установки, підземні свердловини питної води, а також у критичному випадку - набирати воду з Дніпра.

«Є багато різних цифр, можу назвати свої. Орієнтовно на півтора-два місяці без аварійних дій ставка-охолоджувача повинно вистачити для роботи ЗАЕС», - додав колишній очільник ДІЯРУ.

Як повідомлялось, російські окупаційні війська вночі 6 червня підірвали греблю Каховської гідроелектростанції. ГЕС відновленню не підлягає. Триває евакуація людей із затоплених сіл.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-